
Składniki
null
null
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
150 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko, odcedź i schłodź.
Krok 2
Ananas pokrój w kostkę. Kukurydze odsącz.
Krok 3
Ugotowany ryż połącz z kukurydzą oraz pokrojonym w malutkie kawałki ananasem.
Krok 4
Następnie dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.
Krok 5
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, wrzuć zmiażdżony czosnek i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej