Ognista sałatka z ryżem i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ognista sałatka z ryżem i ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko, odcedź i schłodź.

Krok 2

Ananas pokrój w kostkę. Kukurydze odsącz.

Krok 3

Ugotowany ryż połącz z kukurydzą oraz pokrojonym w malutkie kawałki ananasem.

Krok 4

Następnie dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.

Krok 5

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, wrzuć zmiażdżony czosnek i dopraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej