
Składniki
null
null
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
150 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko, odcedź i schłodź.
Krok 2
Ananas pokrój w kostkę. Kukurydze odsącz.
Krok 3
Ugotowany ryż połącz z kukurydzą oraz pokrojonym w malutkie kawałki ananasem.
Krok 4
Następnie dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.
Krok 5
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, wrzuć zmiażdżony czosnek i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej