Ognista sałatka z ryżem i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ognista sałatka z ryżem i ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko, odcedź i schłodź.

Krok 2

Ananas pokrój w kostkę. Kukurydze odsącz.

Krok 3

Ugotowany ryż połącz z kukurydzą oraz pokrojonym w malutkie kawałki ananasem.

Krok 4

Następnie dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.

Krok 5

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, wrzuć zmiażdżony czosnek i dopraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej