Ognista sałatka z ryżem i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ognista sałatka z ryżem i ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko, odcedź i schłodź.

Krok 2

Ananas pokrój w kostkę. Kukurydze odsącz.

Krok 3

Ugotowany ryż połącz z kukurydzą oraz pokrojonym w malutkie kawałki ananasem.

Krok 4

Następnie dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.

Krok 5

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, wrzuć zmiażdżony czosnek i dopraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ognista sałatka z ryżem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej