
Składniki
null
null
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
150 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko, odcedź i schłodź.
Krok 2
Ananas pokrój w kostkę. Kukurydze odsącz.
Krok 3
Ugotowany ryż połącz z kukurydzą oraz pokrojonym w malutkie kawałki ananasem.
Krok 4
Następnie dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.
Krok 5
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, wrzuć zmiażdżony czosnek i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej