
Składniki
null
null
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
150 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko, odcedź i schłodź.
Krok 2
Ananas pokrój w kostkę. Kukurydze odsącz.
Krok 3
Ugotowany ryż połącz z kukurydzą oraz pokrojonym w malutkie kawałki ananasem.
Krok 4
Następnie dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.
Krok 5
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, wrzuć zmiażdżony czosnek i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej