
Składniki
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
150 gramów
150 mililitrów
80 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.
Krok 2
Oprósz mąką, usmaż i połóż na talerzu.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i usmaż.
Krok 4
Jabłka usmaż, obierz i przekrój na pół. Usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Krok 5
Wymieszaj z cebulą i sokiem pomidorowym. Dopraw.
Krok 6
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem, posyp serem i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej