Leszcz po warszawsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz po warszawsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

150 gramów

150 mililitrów

80 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.

Krok 2

Oprósz mąką, usmaż i połóż na talerzu.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i usmaż.

Krok 4

Jabłka usmaż, obierz i przekrój na pół. Usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce o dużych otworach.

Krok 5

Wymieszaj z cebulą i sokiem pomidorowym. Dopraw.

Krok 6

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem, posyp serem i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej