
Składniki
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
150 gramów
150 mililitrów
80 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.
Krok 2
Oprósz mąką, usmaż i połóż na talerzu.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i usmaż.
Krok 4
Jabłka usmaż, obierz i przekrój na pół. Usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Krok 5
Wymieszaj z cebulą i sokiem pomidorowym. Dopraw.
Krok 6
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem, posyp serem i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej