Leszcz po warszawsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz po warszawsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

150 gramów

150 mililitrów

80 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.

Krok 2

Oprósz mąką, usmaż i połóż na talerzu.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i usmaż.

Krok 4

Jabłka usmaż, obierz i przekrój na pół. Usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce o dużych otworach.

Krok 5

Wymieszaj z cebulą i sokiem pomidorowym. Dopraw.

Krok 6

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem, posyp serem i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej