
Składniki
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
150 gramów
150 mililitrów
80 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.
Krok 2
Oprósz mąką, usmaż i połóż na talerzu.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i usmaż.
Krok 4
Jabłka usmaż, obierz i przekrój na pół. Usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Krok 5
Wymieszaj z cebulą i sokiem pomidorowym. Dopraw.
Krok 6
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem, posyp serem i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej