Leszcz po warszawsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz po warszawsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

150 gramów

150 mililitrów

80 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.

Krok 2

Oprósz mąką, usmaż i połóż na talerzu.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i usmaż.

Krok 4

Jabłka usmaż, obierz i przekrój na pół. Usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce o dużych otworach.

Krok 5

Wymieszaj z cebulą i sokiem pomidorowym. Dopraw.

Krok 6

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem, posyp serem i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak curry
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej