
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
0.25 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
400 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
100 gramów
20 gramów
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dzień wcześniej namocz białą fasolę na noc.
Krok 2
Wołowinę umyj, osusz i potnij na kawałki razem z boczkiem. Dodaj do fasoli, dołóż przyprawy i gotuj na małym ogniu do momentu, gdy mięso nieco zmięknie.
Krok 3
Kiełbasę pokrój w plastry, pozostałe warzywa w kostkę.
Krok 4
Wymieszaj z fasolką, uzupełnij wodę i gotuj dalej do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 5
W tym czasie szynkę i słoninę zmiel przez maszynkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i surowym jajkiem. Dopraw do smaku.
Krok 6
Mięso wyrób z bułką tartą na gładką masę i smaż na rozgrzanym tłuszczu małe sznycle.
Krok 7
Gotową zupę dopraw do smaku i przełóż do niej usmażone pulpety. Podawaj na gorąco.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej