Puchero czyli garnek z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puchero czyli garnek z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

200 gramów

20 gramów

100 gramów

50 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

0.25 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej namocz białą fasolę na noc.

Krok 2

Wołowinę umyj, osusz i potnij na kawałki razem z boczkiem. Dodaj do fasoli, dołóż przyprawy i gotuj na małym ogniu do momentu, gdy mięso nieco zmięknie.

Krok 3

Kiełbasę pokrój w plastry, pozostałe warzywa w kostkę.

Krok 4

Wymieszaj z fasolką, uzupełnij wodę i gotuj dalej do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 5

W tym czasie szynkę i słoninę zmiel przez maszynkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i surowym jajkiem. Dopraw do smaku.

Krok 6

Mięso wyrób z bułką tartą na gładką masę i smaż na rozgrzanym tłuszczu małe sznycle.

Krok 7

Gotową zupę dopraw do smaku i przełóż do niej usmażone pulpety. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Tarta cytrynowa z bezą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej