Puchero czyli garnek z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Puchero czyli garnek z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

200 gramów

20 gramów

100 gramów

50 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

0.25 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej namocz białą fasolę na noc.

Krok 2

Wołowinę umyj, osusz i potnij na kawałki razem z boczkiem. Dodaj do fasoli, dołóż przyprawy i gotuj na małym ogniu do momentu, gdy mięso nieco zmięknie.

Krok 3

Kiełbasę pokrój w plastry, pozostałe warzywa w kostkę.

Krok 4

Wymieszaj z fasolką, uzupełnij wodę i gotuj dalej do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 5

W tym czasie szynkę i słoninę zmiel przez maszynkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i surowym jajkiem. Dopraw do smaku.

Krok 6

Mięso wyrób z bułką tartą na gładką masę i smaż na rozgrzanym tłuszczu małe sznycle.

Krok 7

Gotową zupę dopraw do smaku i przełóż do niej usmażone pulpety. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej