Puchero czyli garnek z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puchero czyli garnek z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

0.25 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

400 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

100 gramów

20 gramów

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej namocz białą fasolę na noc.

Krok 2

Wołowinę umyj, osusz i potnij na kawałki razem z boczkiem. Dodaj do fasoli, dołóż przyprawy i gotuj na małym ogniu do momentu, gdy mięso nieco zmięknie.

Krok 3

Kiełbasę pokrój w plastry, pozostałe warzywa w kostkę.

Krok 4

Wymieszaj z fasolką, uzupełnij wodę i gotuj dalej do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 5

W tym czasie szynkę i słoninę zmiel przez maszynkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i surowym jajkiem. Dopraw do smaku.

Krok 6

Mięso wyrób z bułką tartą na gładką masę i smaż na rozgrzanym tłuszczu małe sznycle.

Krok 7

Gotową zupę dopraw do smaku i przełóż do niej usmażone pulpety. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puchero czyli garnek z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej