
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
0.25 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
400 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
100 gramów
20 gramów
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dzień wcześniej namocz białą fasolę na noc.
Krok 2
Wołowinę umyj, osusz i potnij na kawałki razem z boczkiem. Dodaj do fasoli, dołóż przyprawy i gotuj na małym ogniu do momentu, gdy mięso nieco zmięknie.
Krok 3
Kiełbasę pokrój w plastry, pozostałe warzywa w kostkę.
Krok 4
Wymieszaj z fasolką, uzupełnij wodę i gotuj dalej do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 5
W tym czasie szynkę i słoninę zmiel przez maszynkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i surowym jajkiem. Dopraw do smaku.
Krok 6
Mięso wyrób z bułką tartą na gładką masę i smaż na rozgrzanym tłuszczu małe sznycle.
Krok 7
Gotową zupę dopraw do smaku i przełóż do niej usmażone pulpety. Podawaj na gorąco.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej