
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
0.25 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
400 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
100 gramów
20 gramów
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dzień wcześniej namocz białą fasolę na noc.
Krok 2
Wołowinę umyj, osusz i potnij na kawałki razem z boczkiem. Dodaj do fasoli, dołóż przyprawy i gotuj na małym ogniu do momentu, gdy mięso nieco zmięknie.
Krok 3
Kiełbasę pokrój w plastry, pozostałe warzywa w kostkę.
Krok 4
Wymieszaj z fasolką, uzupełnij wodę i gotuj dalej do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 5
W tym czasie szynkę i słoninę zmiel przez maszynkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i surowym jajkiem. Dopraw do smaku.
Krok 6
Mięso wyrób z bułką tartą na gładką masę i smaż na rozgrzanym tłuszczu małe sznycle.
Krok 7
Gotową zupę dopraw do smaku i przełóż do niej usmażone pulpety. Podawaj na gorąco.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej