
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
800 gramów
1 sztuka
6 sztuk
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w paski, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Wszystko dodaj do cebuli.
Krok 3
Dopraw do smaku przyprawami i sokiem z cytryny.
Krok 4
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodawaj po jednym żółtku cały czas miksując.
Krok 5
Smaż na rozgrzanym tłuszczu omlety, podnosząc ich brzegi ku górze.
Krok 6
Zsuń na talerz, nałóż przygotowany warzywny farsz i udekoruj katalońskie omlety posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























