
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
800 gramów
1 sztuka
6 sztuk
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w paski, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Wszystko dodaj do cebuli.
Krok 3
Dopraw do smaku przyprawami i sokiem z cytryny.
Krok 4
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodawaj po jednym żółtku cały czas miksując.
Krok 5
Smaż na rozgrzanym tłuszczu omlety, podnosząc ich brzegi ku górze.
Krok 6
Zsuń na talerz, nałóż przygotowany warzywny farsz i udekoruj katalońskie omlety posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej