Kataloński omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kataloński omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

800 gramów

1 sztuka

6 sztuk

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w paski, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Wszystko dodaj do cebuli.

Krok 3

Dopraw do smaku przyprawami i sokiem z cytryny.

Krok 4

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodawaj po jednym żółtku cały czas miksując.

Krok 5

Smaż na rozgrzanym tłuszczu omlety, podnosząc ich brzegi ku górze.

Krok 6

Zsuń na talerz, nałóż przygotowany warzywny farsz i udekoruj katalońskie omlety posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kataloński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kataloński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kataloński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kataloński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kataloński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kataloński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kataloński omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kataloński omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej