
Składniki
4 łyżki
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
300 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Homarzce rozmroź w temperaturze pokojowej, po czym opłukaj zimną wodą i osusz.
Krok 2
Groszek wrzuć do garnka, zalej filiżanką wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem.
Krok 3
Pory pokrój na plasterki i zeszklij na oleju. Dodaj homarzce i obsmaż na rumiano.
Krok 4
Dorzuć odsączony groszek i podgrzej go.
Krok 5
Na koniec dodaj przyprawy: imbir, sól selerową, pieprz cayenne oraz cukier. Wszystko wymieszaj i podawaj.
Krok 6
Możesz serwować z białym pieczywem lub makaronem chińskim.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej