Scampi po chińsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

600 gramów

0.5 łyżeczki

1 szczypta

100 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Homarzce rozmroź w temperaturze pokojowej, po czym opłukaj zimną wodą i osusz.

Krok 1

Groszek wrzuć do garnka, zalej filiżanką wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem.

Krok 1

Pory pokrój na plasterki i zeszklij na oleju. Dodaj homarzce i obsmaż na rumiano.

Krok 1

Dorzuć odsączony groszek i podgrzej go.

Krok 1

Na koniec dodaj przyprawy: imbir, sól selerową, pieprz cayenne oraz cukier. Wszystko wymieszaj i podawaj.

Krok 1

Możesz serwować z białym pieczywem lub makaronem chińskim.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Puchate ciasto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej