Chińskie scampi z zielonym groszkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Scampi po chińsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

300 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Homarzce rozmroź w temperaturze pokojowej, po czym opłukaj zimną wodą i osusz.

Krok 2

Groszek wrzuć do garnka, zalej filiżanką wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem.

Krok 3

Pory pokrój na plasterki i zeszklij na oleju. Dodaj homarzce i obsmaż na rumiano.

Krok 4

Dorzuć odsączony groszek i podgrzej go.

Krok 5

Na koniec dodaj przyprawy: imbir, sól selerową, pieprz cayenne oraz cukier. Wszystko wymieszaj i podawaj.

Krok 6

Możesz serwować z białym pieczywem lub makaronem chińskim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Torcik z kaszy manny
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej