Chińskie scampi z zielonym groszkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Scampi po chińsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

300 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Homarzce rozmroź w temperaturze pokojowej, po czym opłukaj zimną wodą i osusz.

Krok 2

Groszek wrzuć do garnka, zalej filiżanką wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem.

Krok 3

Pory pokrój na plasterki i zeszklij na oleju. Dodaj homarzce i obsmaż na rumiano.

Krok 4

Dorzuć odsączony groszek i podgrzej go.

Krok 5

Na koniec dodaj przyprawy: imbir, sól selerową, pieprz cayenne oraz cukier. Wszystko wymieszaj i podawaj.

Krok 6

Możesz serwować z białym pieczywem lub makaronem chińskim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Scampi po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej