Bolońska lasagne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska lasagne

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

33 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron obgotować w osolonej wodzie około 6-7 minut. Wyjąć.

Krok 2

Na oliwie podsmażyć cebulę a następnie dodać mięso. Smażyć około 10 minut, często mieszając. Następnie dodać sos ze słoika, kostkę czosnkową, startą marchewkę, przecier i oregano. Gotować około 5 minut a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

W naczyniu na zmianę układać: makaron, mięso, ser, makaron, mięso, ser, makaron, ser.

Krok 4

Piec około 60 minut, z czego tylko ostatnie 15 bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej