
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
12 sztuk
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron obgotować w osolonej wodzie około 6-7 minut. Wyjąć.
Krok 2
Na oliwie podsmażyć cebulę a następnie dodać mięso. Smażyć około 10 minut, często mieszając. Następnie dodać sos ze słoika, kostkę czosnkową, startą marchewkę, przecier i oregano. Gotować około 5 minut a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
W naczyniu na zmianę układać: makaron, mięso, ser, makaron, mięso, ser, makaron, ser.
Krok 4
Piec około 60 minut, z czego tylko ostatnie 15 bez przykrycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej