Bolońska lasagne przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bolońska lasagne

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

33 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron obgotować w osolonej wodzie około 6-7 minut. Wyjąć.

Krok 2

Na oliwie podsmażyć cebulę a następnie dodać mięso. Smażyć około 10 minut, często mieszając. Następnie dodać sos ze słoika, kostkę czosnkową, startą marchewkę, przecier i oregano. Gotować około 5 minut a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

W naczyniu na zmianę układać: makaron, mięso, ser, makaron, mięso, ser, makaron, ser.

Krok 4

Piec około 60 minut, z czego tylko ostatnie 15 bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej