Bolońska lasagne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska lasagne

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

33 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron obgotować w osolonej wodzie około 6-7 minut. Wyjąć.

Krok 2

Na oliwie podsmażyć cebulę a następnie dodać mięso. Smażyć około 10 minut, często mieszając. Następnie dodać sos ze słoika, kostkę czosnkową, startą marchewkę, przecier i oregano. Gotować około 5 minut a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

W naczyniu na zmianę układać: makaron, mięso, ser, makaron, mięso, ser, makaron, ser.

Krok 4

Piec około 60 minut, z czego tylko ostatnie 15 bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej