
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
12 sztuk
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron obgotować w osolonej wodzie około 6-7 minut. Wyjąć.
Krok 2
Na oliwie podsmażyć cebulę a następnie dodać mięso. Smażyć około 10 minut, często mieszając. Następnie dodać sos ze słoika, kostkę czosnkową, startą marchewkę, przecier i oregano. Gotować około 5 minut a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
W naczyniu na zmianę układać: makaron, mięso, ser, makaron, mięso, ser, makaron, ser.
Krok 4
Piec około 60 minut, z czego tylko ostatnie 15 bez przykrycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej