Składniki
12 sztuk
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron obgotować w osolonej wodzie około 6-7 minut. Wyjąć.
Krok 2
Na oliwie podsmażyć cebulę a następnie dodać mięso. Smażyć około 10 minut, często mieszając. Następnie dodać sos ze słoika, kostkę czosnkową, startą marchewkę, przecier i oregano. Gotować około 5 minut a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
W naczyniu na zmianę układać: makaron, mięso, ser, makaron, mięso, ser, makaron, ser.
Krok 4
Piec około 60 minut, z czego tylko ostatnie 15 bez przykrycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej