
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
12 sztuk
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron obgotować w osolonej wodzie około 6-7 minut. Wyjąć.
Krok 2
Na oliwie podsmażyć cebulę a następnie dodać mięso. Smażyć około 10 minut, często mieszając. Następnie dodać sos ze słoika, kostkę czosnkową, startą marchewkę, przecier i oregano. Gotować około 5 minut a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
W naczyniu na zmianę układać: makaron, mięso, ser, makaron, mięso, ser, makaron, ser.
Krok 4
Piec około 60 minut, z czego tylko ostatnie 15 bez przykrycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej