Bolońska lasagne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska lasagne

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
33 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

12 sztuk

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron obgotować w osolonej wodzie około 6-7 minut. Wyjąć.

Krok 2

Na oliwie podsmażyć cebulę a następnie dodać mięso. Smażyć około 10 minut, często mieszając. Następnie dodać sos ze słoika, kostkę czosnkową, startą marchewkę, przecier i oregano. Gotować około 5 minut a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

W naczyniu na zmianę układać: makaron, mięso, ser, makaron, mięso, ser, makaron, ser.

Krok 4

Piec około 60 minut, z czego tylko ostatnie 15 bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolońska lasagne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej