Składniki
4 sztuki
8 sztuk
4 sztuki
4 sztuki
2 opakowania
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną w pióra cebulę wykładamy na dno blaszki keksówki i solimy
Krok 2
Myjemy i kroimi pieczarki w pół plasterki.
Krok 3
Piersi kurczaka kroimy w małe kotleciki, doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem, tymiankiem i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Układamy na cebuli.
Krok 4
Uprzednio pokrojone pieczarki układamy na kurczaku, odrobinę solimy.
Krok 5
Ser camembert kroimy w plastry, posypujemy pieprzem i polewamy oliwą.
Krok 6
Pieczemy w temp. 180°C ok. 30/35 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej