Zapiekanka 3 składniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka 3 składniki

Autor: matkamakowka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

4 sztuki

4 sztuki

2 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną w pióra cebulę wykładamy na dno blaszki keksówki i solimy

Krok 2

Myjemy i kroimi pieczarki w pół plasterki.

Krok 3

Piersi kurczaka kroimy w małe kotleciki, doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem, tymiankiem i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Układamy na cebuli.

Krok 4

Uprzednio pokrojone pieczarki układamy na kurczaku, odrobinę solimy.

Krok 5

Ser camembert kroimy w plastry, posypujemy pieprzem i polewamy oliwą.

Krok 6

Pieczemy w temp. 180°C ok. 30/35 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej