
Składniki
4 sztuki
8 sztuk
4 sztuki
4 sztuki
2 opakowania
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną w pióra cebulę wykładamy na dno blaszki keksówki i solimy
Krok 2
Myjemy i kroimi pieczarki w pół plasterki.
Krok 3
Piersi kurczaka kroimy w małe kotleciki, doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem, tymiankiem i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Układamy na cebuli.
Krok 4
Uprzednio pokrojone pieczarki układamy na kurczaku, odrobinę solimy.
Krok 5
Ser camembert kroimy w plastry, posypujemy pieprzem i polewamy oliwą.
Krok 6
Pieczemy w temp. 180°C ok. 30/35 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej