Zapiekanka 3 składniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka 3 składniki

Autor: matkamakowka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

4 sztuki

4 sztuki

2 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną w pióra cebulę wykładamy na dno blaszki keksówki i solimy

Krok 2

Myjemy i kroimi pieczarki w pół plasterki.

Krok 3

Piersi kurczaka kroimy w małe kotleciki, doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem, tymiankiem i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Układamy na cebuli.

Krok 4

Uprzednio pokrojone pieczarki układamy na kurczaku, odrobinę solimy.

Krok 5

Ser camembert kroimy w plastry, posypujemy pieprzem i polewamy oliwą.

Krok 6

Pieczemy w temp. 180°C ok. 30/35 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka 3 składniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej