Indyk z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z bananami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka pokrój na kostki, posyp mąką i przyprawą Knorr.

Krok 3

Mięso wyjmij, a na patelnię wrzuć posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek.

Krok 5

Wymieszaj i doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć mięso i margarynę. Podgrzewaj aż wszystkie smaki się połączą.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso. Kiedy indyk usmaży się na złoto, dodaj sos sambal oelek i chwileczkę podsmaż.

Krok 4

Jak tylko cebula o czosnek zbrązowieje dodaj pokrojone w plastry banany, sok z cytryny, wodę i curry.

Krok 6

Dodaj posiekaną kolendrę. Chwilę podgrzewaj i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej