
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
400 gramów
null
2 łyżki
1 łyżka
null
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka pokrój na kostki, posyp mąką i przyprawą Knorr.
Krok 3
Mięso wyjmij, a na patelnię wrzuć posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek.
Krok 5
Wymieszaj i doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć mięso i margarynę. Podgrzewaj aż wszystkie smaki się połączą.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso. Kiedy indyk usmaży się na złoto, dodaj sos sambal oelek i chwileczkę podsmaż.
Krok 4
Jak tylko cebula o czosnek zbrązowieje dodaj pokrojone w plastry banany, sok z cytryny, wodę i curry.
Krok 6
Dodaj posiekaną kolendrę. Chwilę podgrzewaj i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































