
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
400 gramów
null
2 łyżki
1 łyżka
null
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka pokrój na kostki, posyp mąką i przyprawą Knorr.
Krok 3
Mięso wyjmij, a na patelnię wrzuć posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek.
Krok 5
Wymieszaj i doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć mięso i margarynę. Podgrzewaj aż wszystkie smaki się połączą.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso. Kiedy indyk usmaży się na złoto, dodaj sos sambal oelek i chwileczkę podsmaż.
Krok 4
Jak tylko cebula o czosnek zbrązowieje dodaj pokrojone w plastry banany, sok z cytryny, wodę i curry.
Krok 6
Dodaj posiekaną kolendrę. Chwilę podgrzewaj i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej