Indyk z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Indyk z bananami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka pokrój na kostki, posyp mąką i przyprawą Knorr.

Krok 3

Mięso wyjmij, a na patelnię wrzuć posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek.

Krok 5

Wymieszaj i doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć mięso i margarynę. Podgrzewaj aż wszystkie smaki się połączą.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso. Kiedy indyk usmaży się na złoto, dodaj sos sambal oelek i chwileczkę podsmaż.

Krok 4

Jak tylko cebula o czosnek zbrązowieje dodaj pokrojone w plastry banany, sok z cytryny, wodę i curry.

Krok 6

Dodaj posiekaną kolendrę. Chwilę podgrzewaj i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej