Indyk z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z bananami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

400 gramów

null

2 łyżki

1 łyżka

null

0.5 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka pokrój na kostki, posyp mąką i przyprawą Knorr.

Krok 3

Mięso wyjmij, a na patelnię wrzuć posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek.

Krok 5

Wymieszaj i doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć mięso i margarynę. Podgrzewaj aż wszystkie smaki się połączą.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso. Kiedy indyk usmaży się na złoto, dodaj sos sambal oelek i chwileczkę podsmaż.

Krok 4

Jak tylko cebula o czosnek zbrązowieje dodaj pokrojone w plastry banany, sok z cytryny, wodę i curry.

Krok 6

Dodaj posiekaną kolendrę. Chwilę podgrzewaj i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej