Indyk z bananami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

201

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka pokrój na kostki, posyp mąką i przyprawą Knorr.

Krok 3

Mięso wyjmij, a na patelnię wrzuć posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek.

Krok 5

Wymieszaj i doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć mięso i margarynę. Podgrzewaj aż wszystkie smaki się połączą.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso. Kiedy indyk usmaży się na złoto, dodaj sos sambal oelek i chwileczkę podsmaż.

Krok 4

Jak tylko cebula o czosnek zbrązowieje dodaj pokrojone w plastry banany, sok z cytryny, wodę i curry.

Krok 6

Dodaj posiekaną kolendrę. Chwilę podgrzewaj i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej