
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
400 gramów
null
2 łyżki
1 łyżka
null
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka pokrój na kostki, posyp mąką i przyprawą Knorr.
Krok 3
Mięso wyjmij, a na patelnię wrzuć posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek.
Krok 5
Wymieszaj i doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć mięso i margarynę. Podgrzewaj aż wszystkie smaki się połączą.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso. Kiedy indyk usmaży się na złoto, dodaj sos sambal oelek i chwileczkę podsmaż.
Krok 4
Jak tylko cebula o czosnek zbrązowieje dodaj pokrojone w plastry banany, sok z cytryny, wodę i curry.
Krok 6
Dodaj posiekaną kolendrę. Chwilę podgrzewaj i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej