
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałki.
Krok 2
Na patelnię nalej olej, rozłóż kawałki kurczaka, szpinak posypany pokruszoną kostką pietruszkową i czosnek pokrojony na plasterki.
Krok 3
Smaż pod przykryciem przez 25 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak ze szpinakiem
Pierś z kurczaka to uniwersalne mięso, które możesz przyrządzić na różne sposoby. Sprawdza się w wielu przepisach: od sosów i sałatek po dania z dodatkiem ziemniaków, ryżu i kasz. Proponujemy Ci jednak wersję ze szpinakiem. Choć potrawa jest prosta w przygotowaniu, smakuje niebanalnie. Pierś z kurczaka przyrządź według własnego pomysłu. Możesz pokroić ją w większe kawałki, kostkę lub lekko roztłuc. Jeżeli wybierzesz wariant z drobnymi kawałkami, w połączeniu ze szpinakiem przyrządzisz pyszny sos. Dobrze będzie podać go z makaronem oraz startym żółtym serem. Natomiast większe fragmenty mięsa, podsmażone na patelni, sprawdzą się w daniu z ziemniakami. W zimie możesz skorzystać z mrożonego szpinaku w brykiecie lub w kostkach. Z łatwością rozpuści się na rozgrzanej patelni, ale pamiętaj o dokładnym odparowaniu wody. Na lato polecamy, by wykorzystywać świeże liście szpinaku. Pod wpływem temperatury zmiękną i będą apetyczne. Aby nadać daniu wyrazistego smaku, dodaj do podsmażanych składników posiekany czosnek lub cebulę. Sprawdź nasz przepis!


































