Paciaja mazowiecka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Paciaja mazowiecka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 łyżka

1 gram

null

3 łyżki

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

5 dekagramów

1 łyżka

1 gram

1 gram

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone i obrane warzywa zetrzyj na tarce i skrop je sokiem z cytryny.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanym oleju i dopraw go Przyprawą do mięs Knorr. W między czasie ugotuj ryż lub makaron.

Krok 3

Do koncentratu pomidorowego dodaj pół szklanki wody, przyprawę do zup i zioła, wymieszaj.

Krok 4

Warzywa dodaj do mięsa wraz z mieszaniną koncentratu pomidorowego. Gotuj na małym ogniu około 30 minut, przez cały czas należy mieszać sos. Doprawić do smaku i podawaj z ryżem lub makaronem. Można ozdobić natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej