
Składniki
25 dekagramów
25 dekagramów
25 dekagramów
1 gram
1 łyżka
5 dekagramów
null
1 łyżka
1 gram
3 łyżki
null
50 dekagramów
null
25 dekagramów
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone i obrane warzywa zetrzyj na tarce i skrop je sokiem z cytryny.
Krok 2
Mięso przesmaż na rozgrzanym oleju i dopraw go Przyprawą do mięs Knorr. W między czasie ugotuj ryż lub makaron.
Krok 3
Do koncentratu pomidorowego dodaj pół szklanki wody, przyprawę do zup i zioła, wymieszaj.
Krok 4
Warzywa dodaj do mięsa wraz z mieszaniną koncentratu pomidorowego. Gotuj na małym ogniu około 30 minut, przez cały czas należy mieszać sos. Doprawić do smaku i podawaj z ryżem lub makaronem. Można ozdobić natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































