Paciaja mazowiecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paciaja mazowiecka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

1 gram

1 łyżka

5 dekagramów

null

1 łyżka

1 gram

3 łyżki

null

50 dekagramów

null

25 dekagramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone i obrane warzywa zetrzyj na tarce i skrop je sokiem z cytryny.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanym oleju i dopraw go Przyprawą do mięs Knorr. W między czasie ugotuj ryż lub makaron.

Krok 3

Do koncentratu pomidorowego dodaj pół szklanki wody, przyprawę do zup i zioła, wymieszaj.

Krok 4

Warzywa dodaj do mięsa wraz z mieszaniną koncentratu pomidorowego. Gotuj na małym ogniu około 30 minut, przez cały czas należy mieszać sos. Doprawić do smaku i podawaj z ryżem lub makaronem. Można ozdobić natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej