
Składniki
25 dekagramów
25 dekagramów
25 dekagramów
1 gram
1 łyżka
5 dekagramów
null
1 łyżka
1 gram
3 łyżki
null
50 dekagramów
null
25 dekagramów
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone i obrane warzywa zetrzyj na tarce i skrop je sokiem z cytryny.
Krok 2
Mięso przesmaż na rozgrzanym oleju i dopraw go Przyprawą do mięs Knorr. W między czasie ugotuj ryż lub makaron.
Krok 3
Do koncentratu pomidorowego dodaj pół szklanki wody, przyprawę do zup i zioła, wymieszaj.
Krok 4
Warzywa dodaj do mięsa wraz z mieszaniną koncentratu pomidorowego. Gotuj na małym ogniu około 30 minut, przez cały czas należy mieszać sos. Doprawić do smaku i podawaj z ryżem lub makaronem. Można ozdobić natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej