Paciaja mazowiecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paciaja mazowiecka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

1 gram

1 łyżka

5 dekagramów

null

1 łyżka

1 gram

3 łyżki

null

50 dekagramów

null

25 dekagramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone i obrane warzywa zetrzyj na tarce i skrop je sokiem z cytryny.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanym oleju i dopraw go Przyprawą do mięs Knorr. W między czasie ugotuj ryż lub makaron.

Krok 3

Do koncentratu pomidorowego dodaj pół szklanki wody, przyprawę do zup i zioła, wymieszaj.

Krok 4

Warzywa dodaj do mięsa wraz z mieszaniną koncentratu pomidorowego. Gotuj na małym ogniu około 30 minut, przez cały czas należy mieszać sos. Doprawić do smaku i podawaj z ryżem lub makaronem. Można ozdobić natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej