Paciaja mazowiecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paciaja mazowiecka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

1 gram

1 łyżka

5 dekagramów

null

1 łyżka

1 gram

3 łyżki

null

50 dekagramów

null

25 dekagramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone i obrane warzywa zetrzyj na tarce i skrop je sokiem z cytryny.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanym oleju i dopraw go Przyprawą do mięs Knorr. W między czasie ugotuj ryż lub makaron.

Krok 3

Do koncentratu pomidorowego dodaj pół szklanki wody, przyprawę do zup i zioła, wymieszaj.

Krok 4

Warzywa dodaj do mięsa wraz z mieszaniną koncentratu pomidorowego. Gotuj na małym ogniu około 30 minut, przez cały czas należy mieszać sos. Doprawić do smaku i podawaj z ryżem lub makaronem. Można ozdobić natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej