Zapiekanka ziemniaczana z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana z warzywami

Autor: Roxana Pol

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy bez skórki. Gotowe blendujemy. Do puree dodajemy przesiana mąkę, sól i proszek. Mieszamy aby nie było gródek. Wkładamy na formę (masa może być lekko lejąca ale to nie szkodzi) wyłożoną folią i lekko natłuszczoną. Pieczemy ok 30 minut.

Krok 2

Warzywa kroimy w dowolny sposób. Mieszamy z ketchupem, cząbrem i musztardą. Zostawiamy na kilka minut

Krok 3

Na gotowy spód wykładamy warzywa. Rozbijamy jajka. Pieczemy w takiej formie ok 30 minut. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej