
Składniki
7 sztuk
3 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotujemy bez skórki. Gotowe blendujemy. Do puree dodajemy przesiana mąkę, sól i proszek. Mieszamy aby nie było gródek. Wkładamy na formę (masa może być lekko lejąca ale to nie szkodzi) wyłożoną folią i lekko natłuszczoną. Pieczemy ok 30 minut.
Krok 2
Warzywa kroimy w dowolny sposób. Mieszamy z ketchupem, cząbrem i musztardą. Zostawiamy na kilka minut
Krok 3
Na gotowy spód wykładamy warzywa. Rozbijamy jajka. Pieczemy w takiej formie ok 30 minut. Smacznego! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej