Zapiekanka ziemniaczana z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana z warzywami

Autor: Roxana Pol

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy bez skórki. Gotowe blendujemy. Do puree dodajemy przesiana mąkę, sól i proszek. Mieszamy aby nie było gródek. Wkładamy na formę (masa może być lekko lejąca ale to nie szkodzi) wyłożoną folią i lekko natłuszczoną. Pieczemy ok 30 minut.

Krok 2

Warzywa kroimy w dowolny sposób. Mieszamy z ketchupem, cząbrem i musztardą. Zostawiamy na kilka minut

Krok 3

Na gotowy spód wykładamy warzywa. Rozbijamy jajka. Pieczemy w takiej formie ok 30 minut. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej