
Składniki
7 sztuk
3 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotujemy bez skórki. Gotowe blendujemy. Do puree dodajemy przesiana mąkę, sól i proszek. Mieszamy aby nie było gródek. Wkładamy na formę (masa może być lekko lejąca ale to nie szkodzi) wyłożoną folią i lekko natłuszczoną. Pieczemy ok 30 minut.
Krok 2
Warzywa kroimy w dowolny sposób. Mieszamy z ketchupem, cząbrem i musztardą. Zostawiamy na kilka minut
Krok 3
Na gotowy spód wykładamy warzywa. Rozbijamy jajka. Pieczemy w takiej formie ok 30 minut. Smacznego! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej