Zapiekanka ziemniaczana z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana z warzywami

Autor: Roxana Pol

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy bez skórki. Gotowe blendujemy. Do puree dodajemy przesiana mąkę, sól i proszek. Mieszamy aby nie było gródek. Wkładamy na formę (masa może być lekko lejąca ale to nie szkodzi) wyłożoną folią i lekko natłuszczoną. Pieczemy ok 30 minut.

Krok 2

Warzywa kroimy w dowolny sposób. Mieszamy z ketchupem, cząbrem i musztardą. Zostawiamy na kilka minut

Krok 3

Na gotowy spód wykładamy warzywa. Rozbijamy jajka. Pieczemy w takiej formie ok 30 minut. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej