
Składniki
2 garść
80 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę dodać pokrojony imbir. Wszystko wymieszać z sosami i dodać na patelnię podduszać przez 3 minuty.
Krok 2
Fasolkę szparagową przekroić na pół i krótko podgotować. Dodać do mieszanki na patelni, do tego dodać pokrojone w paski grzyby shitake wszystko razem wymieszać. Całość podduszać przez około 10 minut.
Krok 3
Makaron przygotować zgodnie z wytycznymi podanymi na opakowaniu. Po odcedzeniu połączyć z zawartością patelni i podawać gorące. Całość można dodatkowo posypać ziarnami sezamu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej