Ryżowe wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowe wege

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 garść

80 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę dodać pokrojony imbir. Wszystko wymieszać z sosami i dodać na patelnię podduszać przez 3 minuty.

Krok 2

Fasolkę szparagową przekroić na pół i krótko podgotować. Dodać do mieszanki na patelni, do tego dodać pokrojone w paski grzyby shitake wszystko razem wymieszać. Całość podduszać przez około 10 minut.

Krok 3

Makaron przygotować zgodnie z wytycznymi podanymi na opakowaniu. Po odcedzeniu połączyć z zawartością patelni i podawać gorące. Całość można dodatkowo posypać ziarnami sezamu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej