Ryżowe wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowe wege

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 garść

80 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę dodać pokrojony imbir. Wszystko wymieszać z sosami i dodać na patelnię podduszać przez 3 minuty.

Krok 2

Fasolkę szparagową przekroić na pół i krótko podgotować. Dodać do mieszanki na patelni, do tego dodać pokrojone w paski grzyby shitake wszystko razem wymieszać. Całość podduszać przez około 10 minut.

Krok 3

Makaron przygotować zgodnie z wytycznymi podanymi na opakowaniu. Po odcedzeniu połączyć z zawartością patelni i podawać gorące. Całość można dodatkowo posypać ziarnami sezamu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej