Ryżowe wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowe wege

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 garść

80 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę dodać pokrojony imbir. Wszystko wymieszać z sosami i dodać na patelnię podduszać przez 3 minuty.

Krok 2

Fasolkę szparagową przekroić na pół i krótko podgotować. Dodać do mieszanki na patelni, do tego dodać pokrojone w paski grzyby shitake wszystko razem wymieszać. Całość podduszać przez około 10 minut.

Krok 3

Makaron przygotować zgodnie z wytycznymi podanymi na opakowaniu. Po odcedzeniu połączyć z zawartością patelni i podawać gorące. Całość można dodatkowo posypać ziarnami sezamu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowe wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej