Tofu z papryką i czarnym pieprzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tofu z papryką i czarnym pieprzem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

10 listki

300 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, paprykę w słupki, tofu w trójkąty, kalafior rozdrobnij na mniejsze części.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 1

Krok 2

W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min następnie odcedź.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 2

Krok 3

Cebulę podsmaż na patelni z dodatkiem oleju, następnie dodaj paprykę, tofu i kalafiora. Całość podsmaż ok. 4 min.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 3

Krok 4

Dodaj bulion warzywny oraz Fix Knorr, dopraw pieprzem, wymieszaj i gotuj aż sos zgęstnieje.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 4

Krok 5

Przed podaniem gotowe danie posyp orzeszkami i listkami kolendry.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tofu z papryką i czarnym pieprzemTofu z papryką i czarnym pieprzem

Cebulę pokrój w piórka, paprykę w słupki, tofu w trójkąty, kalafior rozdrobnij na mniejsze części.