Tofu z papryką i czarnym pieprzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tofu z papryką i czarnym pieprzem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

10 listki

300 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, paprykę w słupki, tofu w trójkąty, kalafior rozdrobnij na mniejsze części.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 1

Krok 2

W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min następnie odcedź.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 2

Krok 3

Cebulę podsmaż na patelni z dodatkiem oleju, następnie dodaj paprykę, tofu i kalafiora. Całość podsmaż ok. 4 min.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 3

Krok 4

Dodaj bulion warzywny oraz Fix Knorr, dopraw pieprzem, wymieszaj i gotuj aż sos zgęstnieje.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 4

Krok 5

Przed podaniem gotowe danie posyp orzeszkami i listkami kolendry.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tofu z papryką i czarnym pieprzemTofu z papryką i czarnym pieprzem

Cebulę pokrój w piórka, paprykę w słupki, tofu w trójkąty, kalafior rozdrobnij na mniejsze części.