Tofu z papryką i czarnym pieprzem
NOWY PRZEPIS
łatwe
72 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
10 listki
300 mililitrów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, paprykę w słupki, tofu w trójkąty, kalafior rozdrobnij na mniejsze części.

Krok 2
W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min następnie odcedź.

Krok 3
Cebulę podsmaż na patelni z dodatkiem oleju, następnie dodaj paprykę, tofu i kalafiora. Całość podsmaż ok. 4 min.

Krok 4
Dodaj bulion warzywny oraz Fix Knorr, dopraw pieprzem, wymieszaj i gotuj aż sos zgęstnieje.

Krok 5
Przed podaniem gotowe danie posyp orzeszkami i listkami kolendry.


Dobra rada:
Danie możesz podawać z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej