Tofu z papryką i czarnym pieprzem
NOWY PRZEPIS
łatwe
72 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
10 listki
300 mililitrów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, paprykę w słupki, tofu w trójkąty, kalafior rozdrobnij na mniejsze części.

Krok 2
W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min następnie odcedź.

Krok 3
Cebulę podsmaż na patelni z dodatkiem oleju, następnie dodaj paprykę, tofu i kalafiora. Całość podsmaż ok. 4 min.

Krok 4
Dodaj bulion warzywny oraz Fix Knorr, dopraw pieprzem, wymieszaj i gotuj aż sos zgęstnieje.

Krok 5
Przed podaniem gotowe danie posyp orzeszkami i listkami kolendry.


Dobra rada:
Danie możesz podawać z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej