Farsz do burrito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz do burrito

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

4

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

1 łyżeczka

40 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i mięso mielone wołowe. Obsmażamy dokładnie na dużym ogniu.

Krok 2

Zmniejszamy ogień, dodajemy pomidory w puszce, Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr, Bulionetkę Bulion wołowy Knorr. Dodajemy przyprawy - paprykę ostrą oraz pieprz cayenne i smażymy, aż farsz zgęstnieje.

Krok 3

Pod koniec smażenia dodajemy paprykę słodką. Miieszamy z osączoną fasolą.

Krok 4

Gotowy farsz nakładamy na ciepłe tortille, zawijamy i podajemy od razu, lub układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 20 min. w 180 stopniach. (farszu wystarcza na ok. 8 tortilli)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej