Farsz do burrito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz do burrito

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

5

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

1 łyżeczka

40 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i mięso mielone wołowe. Obsmażamy dokładnie na dużym ogniu.

Krok 2

Zmniejszamy ogień, dodajemy pomidory w puszce, Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr, Bulionetkę Bulion wołowy Knorr. Dodajemy przyprawy - paprykę ostrą oraz pieprz cayenne i smażymy, aż farsz zgęstnieje.

Krok 3

Pod koniec smażenia dodajemy paprykę słodką. Miieszamy z osączoną fasolą.

Krok 4

Gotowy farsz nakładamy na ciepłe tortille, zawijamy i podajemy od razu, lub układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 20 min. w 180 stopniach. (farszu wystarcza na ok. 8 tortilli)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cytrynowy turbot
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej