Farsz do burrito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz do burrito

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

7

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

1 łyżeczka

40 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i mięso mielone wołowe. Obsmażamy dokładnie na dużym ogniu.

Krok 2

Zmniejszamy ogień, dodajemy pomidory w puszce, Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr, Bulionetkę Bulion wołowy Knorr. Dodajemy przyprawy - paprykę ostrą oraz pieprz cayenne i smażymy, aż farsz zgęstnieje.

Krok 3

Pod koniec smażenia dodajemy paprykę słodką. Miieszamy z osączoną fasolą.

Krok 4

Gotowy farsz nakładamy na ciepłe tortille, zawijamy i podajemy od razu, lub układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 20 min. w 180 stopniach. (farszu wystarcza na ok. 8 tortilli)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej