Farsz do burrito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz do burrito

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

3

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szczypty

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i mięso mielone wołowe. Obsmażamy dokładnie na dużym ogniu.

Krok 2

Zmniejszamy ogień, dodajemy pomidory w puszce, Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr, Bulionetkę Bulion wołowy Knorr. Dodajemy przyprawy - paprykę ostrą oraz pieprz cayenne i smażymy, aż farsz zgęstnieje.

Krok 3

Pod koniec smażenia dodajemy paprykę słodką. Miieszamy z osączoną fasolą.

Krok 4

Gotowy farsz nakładamy na ciepłe tortille, zawijamy i podajemy od razu, lub układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 20 min. w 180 stopniach. (farszu wystarcza na ok. 8 tortilli)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz do burrito  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej