Warzywne kotlety w pieczarkowym sosie
NOWY PRZEPIS
łatwe
77 osób zapisało

Składniki
warzywne kotlety:
400 gramów
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
60 gramów
2 łyżki
1 szczypta
50 mililitrów
sos:
1 opakowanie
130 gramów
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą fasolę odlej z zalewy, przełóż do kielicha miksera, dodaj czosnek, jajko, dokładnie zmiksuj na gładką masę. Do masy dodaj prażoną cebulę, orzechy, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku szczyptą soli i pieprzu. Gęstość masy wyreguluj dodając 1-2 łyżki bułki tartej.

Krok 2
Z masy uformuj kotlety, oprósz je w bułce tartej i obsmaż na oleju na złoty kolor. Kotlety przełóż na talerz na bok.

Krok 3
Na czystej patelni obsmaż cebulę i pieczarki, gdy się lekko zarumienią dodaj fix Knorr wymieszany w 200ml wody i 100ml śmietany. Sos doprowadź do wrzenia, gotuj 2-3 minuty.

Krok 4
Kotlety podawaj obficie polane sosem pieczarkowym, wraz z ryżem, z porcją ulubionych warzyw, np. z brokułami.


Dobra rada:
Fasola użyta w przepisie może być dowolnego koloru, możesz ją zastąpić również ciecierzycą lub soczewicą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywne kotlety w pieczarkowym sosie
Przygotowanie obiadu w pół godziny jest możliwe dzięki naszej recepturze na znakomite kotlety warzywne w pieczarkowym sosie. Proces przyrządzania potrawy jest niezwykle prosty i daje smaczne rezultaty, które przypadną do gustu wszystkim domownikom! Już teraz przygotuj się na prawdziwą ucztę z pysznymi kotletami warzywnymi. Spróbujesz? Przepis już znasz!
Dla kogo?
Warzywne kotlety w sosie pieczarkowym będą doskonałym urozmaiceniem menu osób ceniących wegetariańską kuchnię, ale nie tylko! Jeżeli jesteś miłośnikiem mięs, to spróbuj naszej receptury i przekonaj się, że dania z warzyw mogą być smaczne i proste do przyrządzenia!
Na jaką okazję?
Możesz zaserwować kotlety warzywne na codzienny obiad. Nie martw się, jeżeli nie zjesz całej porcji, ponieważ odgrzewane smakują równie dobrze! Kotlety zapakujesz także do pudełka i weźmiesz ze sobą w dowolne miejsce. Praca, wycieczka, szkoła – nasza receptura sprawdzi się na każdą okazję!
Czy wiesz, że?
Przepis na warzywne kotlety to prawdziwa uczta dla Twojego podniebienia. Dlaczego? Spójrz na naszą listę składników, na której znajdziesz: fasolę, czosnek, natkę pietruszki, bułkę tartą i orzechy. Z takimi produktami danie nie może wyjść nudne. Przekonaj się o tym już wkrótce!
Dla urozmaicenia:
Chcesz wymienić fasolę na inne składniki? Śmiało możesz to zrobić! Polecamy Ci ciecierzycę oraz soczewicę, które będą najlepszymi substytutami fasoli. Ta niewielka zmiana może całkowicie zmienić smak warzywnych kotletów. Smacznego!