Wegańskie kotlety mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie kotlety mielone

Autor: Go Vegan

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

15 gramów

4 łyżeczki

50 mililitrów

1 szczypta

300 mililitrów

5 łyżek

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety sojowe zalać wrzątkiem, dodać sos sojowy. Odczekać aż kotlety napęcznieją, po czym odcedzić, odcisnąć wodę i przełożyć do miseczki.

Krok 2

Do kotletów dodać przyprawę do kotletów mielonych, pieprz i skrobię ziemniaczaną. Całość dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Z przygotowanej masy uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut, od czasu do czasu zmieniajac strony. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień i smażyć jeszcze około 5 minut aby panierka stała sie chrupiaca. Można podawać z ziemniakami (jak na zdjęciu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej