Wegańskie kotlety mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie kotlety mielone

Autor: Go Vegan

ratingratingratingratingrating

15

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

15 gramów

4 łyżeczki

50 mililitrów

1 szczypta

300 mililitrów

5 łyżek

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety sojowe zalać wrzątkiem, dodać sos sojowy. Odczekać aż kotlety napęcznieją, po czym odcedzić, odcisnąć wodę i przełożyć do miseczki.

Krok 2

Do kotletów dodać przyprawę do kotletów mielonych, pieprz i skrobię ziemniaczaną. Całość dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Z przygotowanej masy uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut, od czasu do czasu zmieniajac strony. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień i smażyć jeszcze około 5 minut aby panierka stała sie chrupiaca. Można podawać z ziemniakami (jak na zdjęciu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej