
Składniki
100 gramów
15 gramów
4 łyżeczki
50 mililitrów
1 szczypta
300 mililitrów
5 łyżek
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety sojowe zalać wrzątkiem, dodać sos sojowy. Odczekać aż kotlety napęcznieją, po czym odcedzić, odcisnąć wodę i przełożyć do miseczki.
Krok 2
Do kotletów dodać przyprawę do kotletów mielonych, pieprz i skrobię ziemniaczaną. Całość dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Z przygotowanej masy uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej.
Krok 3
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut, od czasu do czasu zmieniajac strony. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień i smażyć jeszcze około 5 minut aby panierka stała sie chrupiaca. Można podawać z ziemniakami (jak na zdjęciu).
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































