Ciastka z marmoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciastka z marmoladą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

55

812 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

931 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1338 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

50 gramów

220 gramów

4 sztuki

100 gramów

0.5 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel żółtka od białek.

Ciastka z marmoladą - Krok 1

Krok 2

W misce utrzyj miękkie masło i dodaj żółtka ciągle mieszając.

Ciastka z marmoladą - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj obie mąki, cukier puder, ekstrakt wanilinowy i wymieszaj mikserem na wolnych obrotach.

Ciastka z marmoladą - Krok 3

Krok 4

Blachę wyłóż pergaminem, ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskaj małe ciasteczka w okrągłym kształcie.

Ciastka z marmoladą - Krok 4

Krok 5

Na środek każdego nałóż odrobinę marmolady.

Ciastka z marmoladą - Krok 5

Krok 6

Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C przez 15 minut.

Ciastka z marmoladą - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Bella Bel

    Bella Bel , 20.01.2021

    babubia robiła najlepsze na šwiecie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciastka z marmoladąCiastka z marmoladą

Ciasteczka z marmoladą – chyba każdy z nas zna je doskonale z dzieciństwa. To były jedne z popularniejszych ciastek. Warto przywołać wspomnienia i upiec te słodkości we własnym domu. Posmakują dorosłym oraz dzieciom!

Dla kogo?

Dla fanów ciastek i ciasteczek. Zawsze lepiej upiec je samemu niż kupować gotowe. Ciastka z marmoladą będą miały sprawdzony skład, a także znakomity smak!

Na jaką okazję?

Kruche ciasteczka z marmoladą to przepis na każdą okazję. Można schrupać je do codziennej kawy, jak i zabrać do pracy. Zawsze się sprawdzą!

Czy wiesz, że?

Do ciasta kruchego najlepiej pasuje cukier puder. Dlaczego? Jest to ciasto o małej wilgotności, więc zwykły cukier mógłby się dobrze nie rozpuścić i skarmelizować w czasie pieczenia.

Dla urozmaicenia:

Podaj ciastka z marmoladą o ulubionym smaku. Truskawki, śliwki, owoce leśne – co wybierzesz?