Ciastka z marmoladą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

603 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

856 osób wydrukowało

Pobierz pdf

991 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

50 gramów

220 gramów

4 sztuki

100 gramów

0.5 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel żółtka od białek.

Ciastka z marmoladą - Krok 1

Krok 2

W misce utrzyj miękkie masło i dodaj żółtka ciągle mieszając.

Ciastka z marmoladą - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj obie mąki, cukier puder, ekstrakt wanilinowy i wymieszaj mikserem na wolnych obrotach.

Ciastka z marmoladą - Krok 3

Krok 4

Blachę wyłóż pergaminem, ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskaj małe ciasteczka w okrągłym kształcie.

Ciastka z marmoladą - Krok 4

Krok 5

Na środek każdego nałóż odrobinę marmolady.

Ciastka z marmoladą - Krok 5

Krok 6

Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C przez 15 minut.

Ciastka z marmoladą - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kruche różyczki
czas przygotowania
115 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciastka z marmoladąCiastka z marmoladą

Ciasteczka z marmoladą – chyba każdy z nas zna je doskonale z dzieciństwa. To były jedne z popularniejszych ciastek. Warto przywołać wspomnienia i upiec te słodkości we własnym domu. Posmakują dorosłym oraz dzieciom!

Dla kogo?

Dla fanów ciastek i ciasteczek. Zawsze lepiej upiec je samemu niż kupować gotowe. Ciastka z marmoladą będą miały sprawdzony skład, a także znakomity smak!

Na jaką okazję?

Kruche ciasteczka z marmoladą to przepis na każdą okazję. Można schrupać je do codziennej kawy, jak i zabrać do pracy. Zawsze się sprawdzą!

Czy wiesz, że?

Do ciasta kruchego najlepiej pasuje cukier puder. Dlaczego? Jest to ciasto o małej wilgotności, więc zwykły cukier mógłby się dobrze nie rozpuścić i skarmelizować w czasie pieczenia.

Dla urozmaicenia:

Podaj ciastka z marmoladą o ulubionym smaku. Truskawki, śliwki, owoce leśne – co wybierzesz?