
Składniki
350 gramów
100 gramów
100 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do maszyny miksującej dodaj masło w temperaturze pokojowej oraz dwa rodzaje cukru . Utrzyj razem . Gdy masło będzie już utarte , ustaw maszynę na mniejsze obroty .

Krok 2
W osobnej misce rozbełtaj ze sobą jajko i żółtko , używając trzepaczki . Wlej do mieszającego się masła .

Krok 3
W osobnej misce przesiej i wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki i stopniowo dodawaj do mieszających się jajek , cukru i masła . Ustaw piekarnik na 180 stopni , grzanie góra-dół.

Krok 4
Przenieś wymieszaną masę do miski i dodaj posiekane czekolady (na małe kosteczki).

Krok 5
Wyłóż papierem do pieczenia blachę i uformuj kulki rękami lub łyżką do lodów . Utrzymaj odległość między ciastkami , ponieważ będą rosnąć . Piecz przez 10-12 minut , a po wyjęciu zostaw na 10 minut na np kratownicy , aby ostygły Jeśli chcesz , żeby twoje ciasteczka były lepsze , zostaw je na noc w postaci kulek w zamrażarce . GOTOWE !

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej