chocolate chip cookies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

chocolate chip cookies

Autor: Natalia

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do maszyny miksującej dodaj masło w temperaturze pokojowej oraz dwa rodzaje cukru . Utrzyj razem . Gdy masło będzie już utarte , ustaw maszynę na mniejsze obroty .

chocolate chip cookies - Krok 1

Krok 2

W osobnej misce rozbełtaj ze sobą jajko i żółtko , używając trzepaczki . Wlej do mieszającego się masła .

chocolate chip cookies - Krok 2

Krok 3

W osobnej misce przesiej i wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki i stopniowo dodawaj do mieszających się jajek , cukru i masła . Ustaw piekarnik na 180 stopni , grzanie góra-dół.

chocolate chip cookies - Krok 3

Krok 4

Przenieś wymieszaną masę do miski i dodaj posiekane czekolady (na małe kosteczki).

chocolate chip cookies - Krok 4

Krok 5

Wyłóż papierem do pieczenia blachę i uformuj kulki rękami lub łyżką do lodów . Utrzymaj odległość między ciastkami , ponieważ będą rosnąć . Piecz przez 10-12 minut , a po wyjęciu zostaw na 10 minut na np kratownicy , aby ostygły Jeśli chcesz , żeby twoje ciasteczka były lepsze , zostaw je na noc w postaci kulek w zamrażarce . GOTOWE !

chocolate chip cookies - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Czekoladowy fondant
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej