chocolate chip cookies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

chocolate chip cookies

Autor: Natalia

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do maszyny miksującej dodaj masło w temperaturze pokojowej oraz dwa rodzaje cukru . Utrzyj razem . Gdy masło będzie już utarte , ustaw maszynę na mniejsze obroty .

chocolate chip cookies - Krok 1

Krok 2

W osobnej misce rozbełtaj ze sobą jajko i żółtko , używając trzepaczki . Wlej do mieszającego się masła .

chocolate chip cookies - Krok 2

Krok 3

W osobnej misce przesiej i wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki i stopniowo dodawaj do mieszających się jajek , cukru i masła . Ustaw piekarnik na 180 stopni , grzanie góra-dół.

chocolate chip cookies - Krok 3

Krok 4

Przenieś wymieszaną masę do miski i dodaj posiekane czekolady (na małe kosteczki).

chocolate chip cookies - Krok 4

Krok 5

Wyłóż papierem do pieczenia blachę i uformuj kulki rękami lub łyżką do lodów . Utrzymaj odległość między ciastkami , ponieważ będą rosnąć . Piecz przez 10-12 minut , a po wyjęciu zostaw na 10 minut na np kratownicy , aby ostygły Jeśli chcesz , żeby twoje ciasteczka były lepsze , zostaw je na noc w postaci kulek w zamrażarce . GOTOWE !

chocolate chip cookies - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pralinki z mascarpone
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej