chocolate chip cookies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

chocolate chip cookies

Autor: Natalia

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do maszyny miksującej dodaj masło w temperaturze pokojowej oraz dwa rodzaje cukru . Utrzyj razem . Gdy masło będzie już utarte , ustaw maszynę na mniejsze obroty .

chocolate chip cookies - Krok 1

Krok 2

W osobnej misce rozbełtaj ze sobą jajko i żółtko , używając trzepaczki . Wlej do mieszającego się masła .

chocolate chip cookies - Krok 2

Krok 3

W osobnej misce przesiej i wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki i stopniowo dodawaj do mieszających się jajek , cukru i masła . Ustaw piekarnik na 180 stopni , grzanie góra-dół.

chocolate chip cookies - Krok 3

Krok 4

Przenieś wymieszaną masę do miski i dodaj posiekane czekolady (na małe kosteczki).

chocolate chip cookies - Krok 4

Krok 5

Wyłóż papierem do pieczenia blachę i uformuj kulki rękami lub łyżką do lodów . Utrzymaj odległość między ciastkami , ponieważ będą rosnąć . Piecz przez 10-12 minut , a po wyjęciu zostaw na 10 minut na np kratownicy , aby ostygły Jeśli chcesz , żeby twoje ciasteczka były lepsze , zostaw je na noc w postaci kulek w zamrażarce . GOTOWE !

chocolate chip cookies - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • chocolate chip cookies - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej