
Składniki
350 gramów
100 gramów
100 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do maszyny miksującej dodaj masło w temperaturze pokojowej oraz dwa rodzaje cukru . Utrzyj razem . Gdy masło będzie już utarte , ustaw maszynę na mniejsze obroty .

Krok 2
W osobnej misce rozbełtaj ze sobą jajko i żółtko , używając trzepaczki . Wlej do mieszającego się masła .

Krok 3
W osobnej misce przesiej i wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki i stopniowo dodawaj do mieszających się jajek , cukru i masła . Ustaw piekarnik na 180 stopni , grzanie góra-dół.

Krok 4
Przenieś wymieszaną masę do miski i dodaj posiekane czekolady (na małe kosteczki).

Krok 5
Wyłóż papierem do pieczenia blachę i uformuj kulki rękami lub łyżką do lodów . Utrzymaj odległość między ciastkami , ponieważ będą rosnąć . Piecz przez 10-12 minut , a po wyjęciu zostaw na 10 minut na np kratownicy , aby ostygły Jeśli chcesz , żeby twoje ciasteczka były lepsze , zostaw je na noc w postaci kulek w zamrażarce . GOTOWE !

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej