Ciasteczka z czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z czekoladą

Autor: Karolina Józefczyk

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżeczki

150 gramów

2 sztuki

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Czekoladę pokroić na małe kawałeczki.

Krok 2

Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Jajka roztrzepać i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać ostudzoną margarynę.

Krok 3

Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Formować na niej ciasteczka, następnie układać na nich kawałki czekolady.

Krok 4

Piec w temperaturze 200-220 stopni C do uzyskania złotego koloru około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Knedle serowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej