Ciasteczka z czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z czekoladą

Autor: Karolina Józefczyk

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżeczki

150 gramów

2 sztuki

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Czekoladę pokroić na małe kawałeczki.

Krok 2

Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Jajka roztrzepać i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać ostudzoną margarynę.

Krok 3

Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Formować na niej ciasteczka, następnie układać na nich kawałki czekolady.

Krok 4

Piec w temperaturze 200-220 stopni C do uzyskania złotego koloru około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej