Ciasteczka z czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z czekoladą

Autor: Karolina Józefczyk

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżeczki

150 gramów

2 sztuki

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Czekoladę pokroić na małe kawałeczki.

Krok 2

Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Jajka roztrzepać i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać ostudzoną margarynę.

Krok 3

Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Formować na niej ciasteczka, następnie układać na nich kawałki czekolady.

Krok 4

Piec w temperaturze 200-220 stopni C do uzyskania złotego koloru około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej