Ciasteczka z czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z czekoladą

Autor: Karolina Józefczyk

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżeczki

150 gramów

2 sztuki

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Czekoladę pokroić na małe kawałeczki.

Krok 2

Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Jajka roztrzepać i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać ostudzoną margarynę.

Krok 3

Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Formować na niej ciasteczka, następnie układać na nich kawałki czekolady.

Krok 4

Piec w temperaturze 200-220 stopni C do uzyskania złotego koloru około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej