Ciasto kawowe z bezami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

28

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

821 osób wydrukowało

Pobierz pdf

560 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

3 sztuki

0.5 szklanki

150 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

masa budyniowa:

30 gramów

2 szklanki

150 gramów

5 sztuk

4 łyżki

2 łyżeczki

20 gramów

5 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, następnie po jednym żółtku.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy delikatnie mieszając, dodać olej.

Krok 2

Upiec biszkopt w formie(24x34cm), piec 20 minut w temperaturze 170 C.!

Krok 3

Szklankę mleka zagotować z cukrem, w pozostałym roztrzepać żółtka z mąką, wlać do gotującego mleka.Ugotować budyń i wystudzić.

Krok 4

Miękką Kasię utrzeć, dodawać po łyżce wystudzonej masy budyniowej, na końcu dodać alkohol i kawę.Biszkopt nasączyć likierem kawowym.Na biszkopt wyłożyć masę kawową, powciskać w nią bezy.Ciasto posypać obficie kawą i popisać rozpuszczoną czekoladą.Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kawowe z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kawowe z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kawowe z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kawowe z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kawowe z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kawowe z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kawowe z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej