Makaron z łososiem w sosie pieczarkowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
72 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
300 gramów
1 opakowanie
130 gramów
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżka
100 gramów
200 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al-dente w osolonej wodzie.

Krok 2
Łososia pokrój w cienkie paseczki.

Krok 3
Na rozgrzanej patelni obsmaż czosnek, cebulę i pieczarki, gdy się zarumienią całość zalej fixem Knorr wymieszanym w 200ml wody i 100ml śmietany. Sos gotuj 1 minutę mieszając co jakiś czas.

Krok 4
Dodaj kapary, pestki słonecznika, natkę pietruszki oraz surowego łososia. Sos gotuj 2-3 minuty mieszając co jakiś czas. Sos połącz z makaronem, dokładnie wymieszaj.


Dobra rada:
Makaron możesz posypać serem lub dodać do sosu kilka kropel soku z cytryny, sprawi to że danie będzie jeszcze bardziej smaczne.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z łososiem w sosie pieczarkowym
Chcesz przekonać się, jak dobrze smakuje zestawienie ryby, makaronu i aromatycznego sosu? Jesteś w dobrym miejscu! Spróbuj naszej receptury na znakomity makaron z łososiem w sosie pieczarkowym, a podarujesz swojemu podniebieniu prawdziwą ucztę smaków. Popatrz na wskazówki i listę składników, a przekonasz się, jakie to proste!
Dla kogo?
Wszyscy fani ryb muszą spróbować naszej receptury. Delikatne mięso łososia zachwyci wszystkich, nawet tych, którzy od zawsze częściej sięgali po wieprzowinę czy wołowinę. Receptura sprawdzi się także w kuchni fanów makaronów – w tym przypadku włoski specjał tagliatelle będzie najlepiej pasować!
Na jaką okazję?
Makaron z łososiem w sosie pieczarkowym może zagościć na Twoim talerzu podczas codziennego obiadu. Wystarczy pół godziny i danie będzie cieszyć podniebienia wszystkich domowników. Makaron będzie również gwiazdą uroczystego menu podczas specjalnej okazji, np. urodzin.
Czy wiesz, że?
W 1487 roku makaron tagliatelle został pierwszy raz podany przez Maestro Zafirano. Receptura tak zasmakowała wszystkim, że ten włoski specjał został z nami do dzisiaj. Całe szczęście, ponieważ z dodatkiem pysznego tagliatelle przyrządzicie recepturę na makaron z łososiem!
Dla urozmaicenia:
Potrawa gotowa? Nie zapomnij o parmezanie, który udoskonali makaron z łososiem w sosie pieczarkowym. Potrawę możesz dodatkowo skropić sokiem z cytryny, co odświeży jej smak. Wystarczy jeden kęs potrawy i poczujesz znakomite efekty Twoich kulinarnych starań.



































