Makaron z łososiem w sosie pieczarkowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
72 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
300 gramów
1 opakowanie
130 gramów
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżka
100 gramów
200 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al-dente w osolonej wodzie.

Krok 2
Łososia pokrój w cienkie paseczki.

Krok 3
Na rozgrzanej patelni obsmaż czosnek, cebulę i pieczarki, gdy się zarumienią całość zalej fixem Knorr wymieszanym w 200ml wody i 100ml śmietany. Sos gotuj 1 minutę mieszając co jakiś czas.

Krok 4
Dodaj kapary, pestki słonecznika, natkę pietruszki oraz surowego łososia. Sos gotuj 2-3 minuty mieszając co jakiś czas. Sos połącz z makaronem, dokładnie wymieszaj.


Dobra rada:
Makaron możesz posypać serem lub dodać do sosu kilka kropel soku z cytryny, sprawi to że danie będzie jeszcze bardziej smaczne.
- Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z łososiem w sosie pieczarkowym
Chcesz przekonać się, jak dobrze smakuje zestawienie ryby, makaronu i aromatycznego sosu? Jesteś w dobrym miejscu! Spróbuj naszej receptury na znakomity makaron z łososiem w sosie pieczarkowym, a podarujesz swojemu podniebieniu prawdziwą ucztę smaków. Popatrz na wskazówki i listę składników, a przekonasz się, jakie to proste!
Dla kogo?
Wszyscy fani ryb muszą spróbować naszej receptury. Delikatne mięso łososia zachwyci wszystkich, nawet tych, którzy od zawsze częściej sięgali po wieprzowinę czy wołowinę. Receptura sprawdzi się także w kuchni fanów makaronów – w tym przypadku włoski specjał tagliatelle będzie najlepiej pasować!
Na jaką okazję?
Makaron z łososiem w sosie pieczarkowym może zagościć na Twoim talerzu podczas codziennego obiadu. Wystarczy pół godziny i danie będzie cieszyć podniebienia wszystkich domowników. Makaron będzie również gwiazdą uroczystego menu podczas specjalnej okazji, np. urodzin.
Czy wiesz, że?
W 1487 roku makaron tagliatelle został pierwszy raz podany przez Maestro Zafirano. Receptura tak zasmakowała wszystkim, że ten włoski specjał został z nami do dzisiaj. Całe szczęście, ponieważ z dodatkiem pysznego tagliatelle przyrządzicie recepturę na makaron z łososiem!
Dla urozmaicenia:
Potrawa gotowa? Nie zapomnij o parmezanie, który udoskonali makaron z łososiem w sosie pieczarkowym. Potrawę możesz dodatkowo skropić sokiem z cytryny, co odświeży jej smak. Wystarczy jeden kęs potrawy i poczujesz znakomite efekty Twoich kulinarnych starań.



































