Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do soku z pomarańczy dodaj skórkę, ocet, kolendrę sól, pieprz oraz oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Łososia umieść w marynacie i pozostaw na 60 minut.

Krok 3

W tym czasie szparagi ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.

Krok 4

Łososia wyciągnij z marynaty, ułóż na półmisku żaroodpornym. Wokoło poukładaj szparagi.

Krok 5

Marynatę przecedź, zalej nią łososia i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Naleśniki z cukinią
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej