Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do soku z pomarańczy dodaj skórkę, ocet, kolendrę sól, pieprz oraz oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Łososia umieść w marynacie i pozostaw na 60 minut.

Krok 3

W tym czasie szparagi ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.

Krok 4

Łososia wyciągnij z marynaty, ułóż na półmisku żaroodpornym. Wokoło poukładaj szparagi.

Krok 5

Marynatę przecedź, zalej nią łososia i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej