PRZEPISY.PL

Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • szparagi30 dkg
  • łosoś dzwonka4 szt
      • Krok 1

        Do soku z pomarańczy dodaj skórkę, ocet, kolendrę sól, pieprz oraz oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
      • Krok 2

        Łososia umieść w marynacie i pozostaw na 60 minut.
      • Krok 3

        W tym czasie szparagi ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
      • Krok 4

        Łososia wyciągnij z marynaty, ułóż na półmisku żaroodpornym. Wokoło poukładaj szparagi.
      • Krok 5

        Marynatę przecedź, zalej nią łososia i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

      Komentarze (0)

      Podobne przepisy:

      579
      osób dodało do Mniamlisty
      60''
      4
      Średnie
      130
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      6
      Łatwe
      111
      osób dodało do Mniamlisty
      60''
      4
      Łatwe
      284
      osoby dodały do Mniamlisty
      45''
      4
      Średnie