Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do soku z pomarańczy dodaj skórkę, ocet, kolendrę sól, pieprz oraz oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Łososia umieść w marynacie i pozostaw na 60 minut.

Krok 3

W tym czasie szparagi ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.

Krok 4

Łososia wyciągnij z marynaty, ułóż na półmisku żaroodpornym. Wokoło poukładaj szparagi.

Krok 5

Marynatę przecedź, zalej nią łososia i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej