Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
30 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do soku z pomarańczy dodaj skórkę, ocet, kolendrę sól, pieprz oraz oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Łososia umieść w marynacie i pozostaw na 60 minut.
Krok 3
W tym czasie szparagi ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
Krok 4
Łososia wyciągnij z marynaty, ułóż na półmisku żaroodpornym. Wokoło poukładaj szparagi.
Krok 5
Marynatę przecedź, zalej nią łososia i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej