Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
30 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do soku z pomarańczy dodaj skórkę, ocet, kolendrę sól, pieprz oraz oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Łososia umieść w marynacie i pozostaw na 60 minut.
Krok 3
W tym czasie szparagi ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
Krok 4
Łososia wyciągnij z marynaty, ułóż na półmisku żaroodpornym. Wokoło poukładaj szparagi.
Krok 5
Marynatę przecedź, zalej nią łososia i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























