Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
30 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do soku z pomarańczy dodaj skórkę, ocet, kolendrę sól, pieprz oraz oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Łososia umieść w marynacie i pozostaw na 60 minut.
Krok 3
W tym czasie szparagi ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
Krok 4
Łososia wyciągnij z marynaty, ułóż na półmisku żaroodpornym. Wokoło poukładaj szparagi.
Krok 5
Marynatę przecedź, zalej nią łososia i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej