Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
30 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do soku z pomarańczy dodaj skórkę, ocet, kolendrę sól, pieprz oraz oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Łososia umieść w marynacie i pozostaw na 60 minut.
Krok 3
W tym czasie szparagi ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
Krok 4
Łososia wyciągnij z marynaty, ułóż na półmisku żaroodpornym. Wokoło poukładaj szparagi.
Krok 5
Marynatę przecedź, zalej nią łososia i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej