Łosoś pod pierzynką z kaszy gryczanej z musem z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś pod pierzynką z kaszy gryczanej z musem z bakłażana

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzwonko łososia umyć osuszyć ręcznikiem papierowym skropić sokiem z cytryny posypać solą i pieprzem. Pozostawić w lodówce na dwie godziny.

Krok 2

Umyć bakłażana przekroić na pół posypać solą. Po około pół godziny zebrać sos z bakłażana ręcznikiem papierowym. Posypać tymiankiem i czosnkiem. Grillować około 20-30 minut.

Krok 3

Wlać do garnka 300 ml wody włożyć torebkę z kaszą i warzywami dodać pół kostki rosołowej, drobiowej. Gotować 15 minut następnie pozostawić w ciepłym miejscu.

Krok 4

Na dzwonko łososia położyć cytrynę i koperek. Całość położyć na papierze do pieczenia zawinąć i związać. Położyć na sitku garnka na parę. Parować około 10 minut.

Krok 5

Paprykę pokroić i grillować na patelni grillowej.

Krok 6

Do wysokiego naczynia włożyć grillowanego bakłażana, paprykę grillowaną, natkę pietruszki wlać kilka łyżek oliwy z oliwek, wody, sok z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem. Miksować do uzyskania jednolitej masy.

Krok 7

Na talerzu ułożyć paprykę grillowaną, położyć na niej łososia i kaszę. Zapiec w piekarniku około 10 minut. Położyć mus z bakłażana. Posypać ziołami do sałatek i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pod pierzynką z kaszy gryczanej z musem z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pod pierzynką z kaszy gryczanej z musem z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pod pierzynką z kaszy gryczanej z musem z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pod pierzynką z kaszy gryczanej z musem z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pod pierzynką z kaszy gryczanej z musem z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pod pierzynką z kaszy gryczanej z musem z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pod pierzynką z kaszy gryczanej z musem z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej