Łosoś w piekarniku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w piekarniku

Autor: Sławomir Sołtysik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny, pokroić 3 ząbki czosnku i na górę położyć masło.

Łosoś w piekarniku - Krok 1

Krok 2

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i włożyć potrawę na 15 min - w tym czasie polecam położyć się na macie do akupresury i posłuchać ulubionej muzyki

Łosoś w piekarniku - Krok 2

Krok 3

Podawać solo bez frytek

Łosoś w piekarniku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej