Łosoś w piekarniku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w piekarniku

Autor: Sławomir Sołtysik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny, pokroić 3 ząbki czosnku i na górę położyć masło.

Łosoś w piekarniku - Krok 1

Krok 2

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i włożyć potrawę na 15 min - w tym czasie polecam położyć się na macie do akupresury i posłuchać ulubionej muzyki

Łosoś w piekarniku - Krok 2

Krok 3

Podawać solo bez frytek

Łosoś w piekarniku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej