Bób w pikantnym sosie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

350 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 kilogram

100 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób ugotuj, osącz i obierz z łupinek łupinek.

Krok 2

Kiełbasę pokrój na plasterki i wrzuć do wrzącej wody, podgrzewaj przez 25 minut.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć boczek i podsmaż.

Krok 4

Cebulę i czosnek posiekaj i dodaj do boczku.

Krok 5

Wlej wino oraz 100 ml wody, dopraw solą, pieprzem, dodaj miętę, liść laurowy i zieleninę. Gotuj 3 minuty, po czym sos przelej przez sito.

Krok 6

Do sosu dodaj kiełbasę i duś przez 2 minuty.

Krok 7

Bób polej przygotowanym sosem z kiełbasą.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej