Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryna

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

50 dekagramów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

30 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka z wrzątkiem wrzuć fasolkę i blanszuj przez 5 minut. Odcedź.

Krok 2

W płaskim rondlu rozgrzej oliwę, dodaj bób, posiekany czosnek i 250 ml wody. Dopraw solą i pieprzem. Duś przez 8 minut.

Krok 3

Dodaj posiekane zioła i zblanszowaną fasolkę i duś jeszcze przez chwilę. Potrawę dopraw sokiem wyciśniętym z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej