Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
1 łyżka
50 dekagramów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
30 dekagramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużego garnka z wrzątkiem wrzuć fasolkę i blanszuj przez 5 minut. Odcedź.
Krok 2
W płaskim rondlu rozgrzej oliwę, dodaj bób, posiekany czosnek i 250 ml wody. Dopraw solą i pieprzem. Duś przez 8 minut.
Krok 3
Dodaj posiekane zioła i zblanszowaną fasolkę i duś jeszcze przez chwilę. Potrawę dopraw sokiem wyciśniętym z cytryny.
Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej