Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

50 dekagramów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

30 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka z wrzątkiem wrzuć fasolkę i blanszuj przez 5 minut. Odcedź.

Krok 2

W płaskim rondlu rozgrzej oliwę, dodaj bób, posiekany czosnek i 250 ml wody. Dopraw solą i pieprzem. Duś przez 8 minut.

Krok 3

Dodaj posiekane zioła i zblanszowaną fasolkę i duś jeszcze przez chwilę. Potrawę dopraw sokiem wyciśniętym z cytryny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej