Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem
średnie
28 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 łyżeczka
3 dekagramy
150 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżki
5 łyżek
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże, kiedy zaczną rosnąć, łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 2
Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy i znów dajemy ciastu podrosnąć.
Krok 3
Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką blachę do pieczenia, rozsmarowujemy sos śmietanowo grzybowy Knorr i układamy plasterki surowych ziemniaków. Kładziemy na nich plastry boczku. Oprószamy solą, pieprzem i estragonem. Pizze wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 25min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej