Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem
średnie
24 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 łyżeczka
3 dekagramy
150 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżki
5 łyżek
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże, kiedy zaczną rosnąć, łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 2
Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy i znów dajemy ciastu podrosnąć.
Krok 3
Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką blachę do pieczenia, rozsmarowujemy sos śmietanowo grzybowy Knorr i układamy plasterki surowych ziemniaków. Kładziemy na nich plastry boczku. Oprószamy solą, pieprzem i estragonem. Pizze wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 25min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej