Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem
średnie
28 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 łyżeczka
3 dekagramy
150 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżki
5 łyżek
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże, kiedy zaczną rosnąć, łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 2
Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy i znów dajemy ciastu podrosnąć.
Krok 3
Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką blachę do pieczenia, rozsmarowujemy sos śmietanowo grzybowy Knorr i układamy plasterki surowych ziemniaków. Kładziemy na nich plastry boczku. Oprószamy solą, pieprzem i estragonem. Pizze wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 25min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej