Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

3 dekagramy

150 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżki

5 łyżek

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże, kiedy zaczną rosnąć, łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.

Krok 2

Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy i znów dajemy ciastu podrosnąć.

Krok 3

Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką blachę do pieczenia, rozsmarowujemy sos śmietanowo grzybowy Knorr i układamy plasterki surowych ziemniaków. Kładziemy na nich plastry boczku. Oprószamy solą, pieprzem i estragonem. Pizze wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 25min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto na pizzę
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej