Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

3 dekagramy

150 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżki

5 łyżek

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże, kiedy zaczną rosnąć, łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.

Krok 2

Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy i znów dajemy ciastu podrosnąć.

Krok 3

Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką blachę do pieczenia, rozsmarowujemy sos śmietanowo grzybowy Knorr i układamy plasterki surowych ziemniaków. Kładziemy na nich plastry boczku. Oprószamy solą, pieprzem i estragonem. Pizze wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 25min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z sosem śmietanowo - grzybowym, ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej