Ciasto na pizzę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto na pizzę

Autor: Micholko

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

7 gramów

150 mililitrów

1.2 łyżeczki

250 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże (drożdże 25g) albo drożdże instant wsypać do miski z ciepłą wodą dodać 2 łyzki mąki oraz cukier i dokładnie wymieszać i odstawić gdzieś tak na ok. 10-15 min do wyrośnięcia

Krok 2

Mąkę przesiać do miski z solą zrobić wgłębienie w środku i wlać rozczyn. Sukcesywnie zagarniać łyżką mąkę do środka i przez 2-3 minuty mieszać składniki pod koniec wlać oliwę

Krok 3

Zależy kiedy robisz pizzę skoro np. Dziś to rozczyn zrobić dzień wcześniej

Krok 4

Rozczyn wsadzić do lodówki na noc i na następny dzień wyjąć zasypać górę mąka i odstawić na jakieś 2-3 godziny. Następnie wyrabiać ciasto na stolnicy i znów dać do miski do wyrośnięcia

Krok 5

Następnie możesz przedzielić ciasto na kilka części uformować kulę i wziąść 1 kule a resztę odstawić na inny dzień

Krok 6

To tyle mam nadzieję że dobry przepis:)

Tagi:PIZZE
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej