Ciasto na pizzę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto na pizzę

Autor: Micholko

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

7 gramów

150 mililitrów

1.2 łyżeczki

250 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże (drożdże 25g) albo drożdże instant wsypać do miski z ciepłą wodą dodać 2 łyzki mąki oraz cukier i dokładnie wymieszać i odstawić gdzieś tak na ok. 10-15 min do wyrośnięcia

Krok 2

Mąkę przesiać do miski z solą zrobić wgłębienie w środku i wlać rozczyn. Sukcesywnie zagarniać łyżką mąkę do środka i przez 2-3 minuty mieszać składniki pod koniec wlać oliwę

Krok 3

Zależy kiedy robisz pizzę skoro np. Dziś to rozczyn zrobić dzień wcześniej

Krok 4

Rozczyn wsadzić do lodówki na noc i na następny dzień wyjąć zasypać górę mąka i odstawić na jakieś 2-3 godziny. Następnie wyrabiać ciasto na stolnicy i znów dać do miski do wyrośnięcia

Krok 5

Następnie możesz przedzielić ciasto na kilka części uformować kulę i wziąść 1 kule a resztę odstawić na inny dzień

Krok 6

To tyle mam nadzieję że dobry przepis:)

Tagi:PIZZE
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pierogi z mięsem mielonym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej