Ciasto na pizzę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto na pizzę

Autor: Micholko

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 gramów

150 mililitrów

1.2 łyżeczki

250 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże (drożdże 25g) albo drożdże instant wsypać do miski z ciepłą wodą dodać 2 łyzki mąki oraz cukier i dokładnie wymieszać i odstawić gdzieś tak na ok. 10-15 min do wyrośnięcia

Krok 2

Mąkę przesiać do miski z solą zrobić wgłębienie w środku i wlać rozczyn. Sukcesywnie zagarniać łyżką mąkę do środka i przez 2-3 minuty mieszać składniki pod koniec wlać oliwę

Krok 3

Zależy kiedy robisz pizzę skoro np. Dziś to rozczyn zrobić dzień wcześniej

Krok 4

Rozczyn wsadzić do lodówki na noc i na następny dzień wyjąć zasypać górę mąka i odstawić na jakieś 2-3 godziny. Następnie wyrabiać ciasto na stolnicy i znów dać do miski do wyrośnięcia

Krok 5

Następnie możesz przedzielić ciasto na kilka części uformować kulę i wziąść 1 kule a resztę odstawić na inny dzień

Krok 6

To tyle mam nadzieję że dobry przepis:)

Tagi:PIZZE
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej