Ciasto na pizzę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto na pizzę

Autor: Micholko

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 gramów

150 mililitrów

1.2 łyżeczki

250 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże (drożdże 25g) albo drożdże instant wsypać do miski z ciepłą wodą dodać 2 łyzki mąki oraz cukier i dokładnie wymieszać i odstawić gdzieś tak na ok. 10-15 min do wyrośnięcia

Krok 2

Mąkę przesiać do miski z solą zrobić wgłębienie w środku i wlać rozczyn. Sukcesywnie zagarniać łyżką mąkę do środka i przez 2-3 minuty mieszać składniki pod koniec wlać oliwę

Krok 3

Zależy kiedy robisz pizzę skoro np. Dziś to rozczyn zrobić dzień wcześniej

Krok 4

Rozczyn wsadzić do lodówki na noc i na następny dzień wyjąć zasypać górę mąka i odstawić na jakieś 2-3 godziny. Następnie wyrabiać ciasto na stolnicy i znów dać do miski do wyrośnięcia

Krok 5

Następnie możesz przedzielić ciasto na kilka części uformować kulę i wziąść 1 kule a resztę odstawić na inny dzień

Krok 6

To tyle mam nadzieję że dobry przepis:)

Tagi:PIZZE
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej