Dorsz w kieszonce z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w kieszonce z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

0.5 sztuki

10 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przygotuj kieszonkę z folii aluminiowej: oderwij z rolki folii aluminiowej kawałek o długości około 60 centymetrów. Złóż folię na pół i zawiń mocno dłuższe brzegi.

Krok 2

Obie papryki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Ułóż je na desce do krojenia skórą do dołu i ostrożnie pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Cukinię przekrój na pół, wydrąż pestki łyżeczką, a miąższ pokrój w słupki.

Krok 4

Do każdej kieszonki z folii aluminiowej włóż po jednym kawałku ryby z warzywami i listkami bazylii. Dodaj do środka kilka kropel soku z cytryny oraz oliwy.

Krok 5

Zawiń otwarty brzeg folii i wstaw gotową kieszonkę do piekarnika. Po kilku minutach gorąca para nie będzie miała ujścia, a kieszonka napęcznieje.

Krok 6

Po około 25 minutach wyjmij kieszonkę z piekarnika, chwilę odczekaj i ostrożnie rozetnij folię. Podawaj gotową rybę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej