Dorsz w kieszonce z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w kieszonce z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

117 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

234 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

0.5 sztuki

10 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przygotuj kieszonkę z folii aluminiowej: oderwij z rolki folii aluminiowej kawałek o długości około 60 centymetrów. Złóż folię na pół i zawiń mocno dłuższe brzegi.

Krok 2

Obie papryki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Ułóż je na desce do krojenia skórą do dołu i ostrożnie pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Cukinię przekrój na pół, wydrąż pestki łyżeczką, a miąższ pokrój w słupki.

Krok 4

Do każdej kieszonki z folii aluminiowej włóż po jednym kawałku ryby z warzywami i listkami bazylii. Dodaj do środka kilka kropel soku z cytryny oraz oliwy.

Krok 5

Zawiń otwarty brzeg folii i wstaw gotową kieszonkę do piekarnika. Po kilku minutach gorąca para nie będzie miała ujścia, a kieszonka napęcznieje.

Krok 6

Po około 25 minutach wyjmij kieszonkę z piekarnika, chwilę odczekaj i ostrożnie rozetnij folię. Podawaj gotową rybę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej