Dorsz w kieszonce z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dorsz w kieszonce z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

115 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

205 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

0.5 sztuki

10 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przygotuj kieszonkę z folii aluminiowej: oderwij z rolki folii aluminiowej kawałek o długości około 60 centymetrów. Złóż folię na pół i zawiń mocno dłuższe brzegi.

Krok 2

Obie papryki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Ułóż je na desce do krojenia skórą do dołu i ostrożnie pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Cukinię przekrój na pół, wydrąż pestki łyżeczką, a miąższ pokrój w słupki.

Krok 4

Do każdej kieszonki z folii aluminiowej włóż po jednym kawałku ryby z warzywami i listkami bazylii. Dodaj do środka kilka kropel soku z cytryny oraz oliwy.

Krok 5

Zawiń otwarty brzeg folii i wstaw gotową kieszonkę do piekarnika. Po kilku minutach gorąca para nie będzie miała ujścia, a kieszonka napęcznieje.

Krok 6

Po około 25 minutach wyjmij kieszonkę z piekarnika, chwilę odczekaj i ostrożnie rozetnij folię. Podawaj gotową rybę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w kieszonce z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej