
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
350 mililitrów
100 gramów
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę namocz w wodzie na noc. Czosnek posiekaj. Marchew, cebulę oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Dodaj czosnek oraz ciecierzycę
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 350 ml wody i wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 3
Pod koniec dodaj fasolkę szparagową, gulasz dopraw do smaku.
Krok 4
Gotowy gulasz przełóż do naczynia żaroodpornego, pokryj plastrami sera i zapiecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej