Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

350 mililitrów

100 gramów

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz w wodzie na noc. Czosnek posiekaj. Marchew, cebulę oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Dodaj czosnek oraz ciecierzycę

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 350 ml wody i wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 3

Pod koniec dodaj fasolkę szparagową, gulasz dopraw do smaku.

Krok 4

Gotowy gulasz przełóż do naczynia żaroodpornego, pokryj plastrami sera i zapiecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej