
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
350 mililitrów
100 gramów
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę namocz w wodzie na noc. Czosnek posiekaj. Marchew, cebulę oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Dodaj czosnek oraz ciecierzycę
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 350 ml wody i wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 3
Pod koniec dodaj fasolkę szparagową, gulasz dopraw do smaku.
Krok 4
Gotowy gulasz przełóż do naczynia żaroodpornego, pokryj plastrami sera i zapiecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































