Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

40 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

350 mililitrów

100 gramów

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz w wodzie na noc. Czosnek posiekaj. Marchew, cebulę oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Dodaj czosnek oraz ciecierzycę

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 350 ml wody i wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 3

Pod koniec dodaj fasolkę szparagową, gulasz dopraw do smaku.

Krok 4

Gotowy gulasz przełóż do naczynia żaroodpornego, pokryj plastrami sera i zapiecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej