Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

350 mililitrów

100 gramów

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz w wodzie na noc. Czosnek posiekaj. Marchew, cebulę oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Dodaj czosnek oraz ciecierzycę

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 350 ml wody i wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 3

Pod koniec dodaj fasolkę szparagową, gulasz dopraw do smaku.

Krok 4

Gotowy gulasz przełóż do naczynia żaroodpornego, pokryj plastrami sera i zapiecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jesienne pieczonki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej