Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami
łatwe
33 osoby zapisały
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
350 mililitrów
100 gramów
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę namocz w wodzie na noc. Czosnek posiekaj. Marchew, cebulę oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Dodaj czosnek oraz ciecierzycę
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 350 ml wody i wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 3
Pod koniec dodaj fasolkę szparagową, gulasz dopraw do smaku.
Krok 4
Gotowy gulasz przełóż do naczynia żaroodpornego, pokryj plastrami sera i zapiecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej