Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

350 mililitrów

100 gramów

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz w wodzie na noc. Czosnek posiekaj. Marchew, cebulę oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Dodaj czosnek oraz ciecierzycę

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 350 ml wody i wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 3

Pod koniec dodaj fasolkę szparagową, gulasz dopraw do smaku.

Krok 4

Gotowy gulasz przełóż do naczynia żaroodpornego, pokryj plastrami sera i zapiecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywny gulasz z serowymi ciasteczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej