
Składniki
30 mililitrów
8 sztuk
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka umieść pomiędzy dwoma warstwami folii spożywczej i za pomocą młotka do schabowego rozbij ją.
Krok 2
Rozdrobnij kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr i natrzyj otrzymaną przyprawą piersi z kurczaka.
Krok 3
Roztrzep jajka.
Krok 4
Panieruj piersi w jajku i bułce tartej, a następnie smaż na rozgrzanej patelni z olejem.
Krok 5
Złociste piersi z kurczaka podawaj z liśćmi sałaty rzymskiej i pomidorkami cherry na boku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej