Sznycel z kurczaka - z piersią: przepis z sałatą | Przepisy.pl pixel

Złoty sznycel z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
137 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

500 gramów

2 sztuki

30 mililitrów

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umieść pomiędzy dwoma warstwami folii spożywczej i za pomocą młotka do schabowego rozbij ją.

Krok 2

Rozdrobnij kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr i natrzyj otrzymaną przyprawą piersi z kurczaka.

Krok 3

Roztrzep jajka.

Krok 4

Panieruj piersi w jajku i bułce tartej, a następnie smaż na rozgrzanej patelni z olejem.

Krok 5

Złociste piersi z kurczaka podawaj z liśćmi sałaty rzymskiej i pomidorkami cherry na boku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Złoty sznycel z kurczaka Złoty sznycel z kurczaka

Soczysty sznycel z kurczaka to prawdziwy rarytas wśród propozycji obiadowych. Szybko znika z talerzy i zachwyca smakiem. Spróbuj naszej receptury na przygotowanie tego dania, a z pewnością miło się zaskoczysz. Z łatwością skomponujesz mięso z dodatkami i zaserwujesz dla siebie i bliskich danie doskonałe. Chcesz poznać sprawdzony przepis na sznycel z kurczaka? Jesteś w dobrym miejscu!

Dla kogo?

Złocisty sznycel jest strzałem w dziesiątkę dla fanów mięs. To pyszne danie wyróżnia się smakiem, aromatem i chrupiącą panierką. Same plusy, o których już niedługo możesz się przekonać. A może masz wśród swoich bliskich wybredne osoby? Sznycel z kurczaka może okazać się złotym środkiem w Twojej kuchni. Zaledwie pół godziny i zaserwujesz danie, które zadowoli wszystkich.

Na jaką okazję?

Nie potrzebujesz okazji, by przygotować sznycel z fileta z kurczaka. Możesz podać go na codzienny obiad dla swojej rodziny. Nie myśl jednak, że sznycel nie sprawdzi się na większych uroczystościach. Podaj go na urodzinach lub imieninach, a z pewnością zbierzesz mnóstwo pochwał. To uniwersalne danie powinno przypaść do gustu każdemu. Nie zapomnij o dodatkach, np. ziemniakach i buraczkach na ciepło.

Czy wiesz, że?

Sznycel z piersią z kurczaka jest popularny w wielu krajach. W każdym zakątku świata jest on przygotowywany z różnych rodzajów mięs. Możemy zjeść sznycle z wieprzowiny, drobiu, wołowiny i baraniny. Jaki rodzaj mięs jest Twoim ulubionym?

Dla urozmaicenia:

Sznycla zaserwuj z pysznymi dodatkami. Co powiesz na frytki lub ziemniaki? Gwarantujemy, że to dobry wybór! Równie dobrze sprawdzą się warzywne dodatki. W szczególności polecamy buraczki na ciepło, które zachwycą Cię aromatem. Pycha! Życzymy udanego gotowania i smacznego!