Sznycel z kurczaka - z piersią: przepis z sałatą | Przepisy.pl pixel

Złoty sznycel z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
137 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

500 gramów

2 sztuki

30 mililitrów

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umieść pomiędzy dwoma warstwami folii spożywczej i za pomocą młotka do schabowego rozbij ją.

Krok 2

Rozdrobnij kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr i natrzyj otrzymaną przyprawą piersi z kurczaka.

Krok 3

Roztrzep jajka.

Krok 4

Panieruj piersi w jajku i bułce tartej, a następnie smaż na rozgrzanej patelni z olejem.

Krok 5

Złociste piersi z kurczaka podawaj z liśćmi sałaty rzymskiej i pomidorkami cherry na boku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Złoty sznycel z kurczaka Złoty sznycel z kurczaka

Soczysty sznycel z kurczaka to prawdziwy rarytas wśród propozycji obiadowych. Szybko znika z talerzy i zachwyca smakiem. Spróbuj naszej receptury na przygotowanie tego dania, a z pewnością miło się zaskoczysz. Z łatwością skomponujesz mięso z dodatkami i zaserwujesz dla siebie i bliskich danie doskonałe. Chcesz poznać sprawdzony przepis na sznycel z kurczaka? Jesteś w dobrym miejscu!

Dla kogo?

Złocisty sznycel jest strzałem w dziesiątkę dla fanów mięs. To pyszne danie wyróżnia się smakiem, aromatem i chrupiącą panierką. Same plusy, o których już niedługo możesz się przekonać. A może masz wśród swoich bliskich wybredne osoby? Sznycel z kurczaka może okazać się złotym środkiem w Twojej kuchni. Zaledwie pół godziny i zaserwujesz danie, które zadowoli wszystkich.

Na jaką okazję?

Nie potrzebujesz okazji, by przygotować sznycel z fileta z kurczaka. Możesz podać go na codzienny obiad dla swojej rodziny. Nie myśl jednak, że sznycel nie sprawdzi się na większych uroczystościach. Podaj go na urodzinach lub imieninach, a z pewnością zbierzesz mnóstwo pochwał. To uniwersalne danie powinno przypaść do gustu każdemu. Nie zapomnij o dodatkach, np. ziemniakach i buraczkach na ciepło.

Czy wiesz, że?

Sznycel z piersią z kurczaka jest popularny w wielu krajach. W każdym zakątku świata jest on przygotowywany z różnych rodzajów mięs. Możemy zjeść sznycle z wieprzowiny, drobiu, wołowiny i baraniny. Jaki rodzaj mięs jest Twoim ulubionym?

Dla urozmaicenia:

Sznycla zaserwuj z pysznymi dodatkami. Co powiesz na frytki lub ziemniaki? Gwarantujemy, że to dobry wybór! Równie dobrze sprawdzą się warzywne dodatki. W szczególności polecamy buraczki na ciepło, które zachwycą Cię aromatem. Pycha! Życzymy udanego gotowania i smacznego!