Kurczak na sposób rzymski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na sposób rzymski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

0.5 kilograma

null

3 sztuki

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój i podsmaż na tłuszczu.

Krok 2

Na pozostałym tłuszczu zarumień kawałki kurczaka.

Krok 3

Czosnek posiekaj, wymieszaj z przyprawami i majerankiem, dodaj do kurczaka.

Krok 4

Zalej winem.

Krok 5

Po chwili duszenia odkryj i dodaj pokrojone pomidory. Wlej trochę wody i duś na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej