
Składniki
1 łyżeczka
null
0.5 kilograma
null
3 sztuki
1 sztuka
100 gramów
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój i podsmaż na tłuszczu.
Krok 2
Na pozostałym tłuszczu zarumień kawałki kurczaka.
Krok 3
Czosnek posiekaj, wymieszaj z przyprawami i majerankiem, dodaj do kurczaka.
Krok 4
Zalej winem.
Krok 5
Po chwili duszenia odkryj i dodaj pokrojone pomidory. Wlej trochę wody i duś na małym ogniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej