Kurczak na sposób rzymski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na sposób rzymski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

0.5 kilograma

null

3 sztuki

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój i podsmaż na tłuszczu.

Krok 2

Na pozostałym tłuszczu zarumień kawałki kurczaka.

Krok 3

Czosnek posiekaj, wymieszaj z przyprawami i majerankiem, dodaj do kurczaka.

Krok 4

Zalej winem.

Krok 5

Po chwili duszenia odkryj i dodaj pokrojone pomidory. Wlej trochę wody i duś na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej