Kurczak na sposób rzymski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na sposób rzymski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

0.5 kilograma

null

3 sztuki

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój i podsmaż na tłuszczu.

Krok 2

Na pozostałym tłuszczu zarumień kawałki kurczaka.

Krok 3

Czosnek posiekaj, wymieszaj z przyprawami i majerankiem, dodaj do kurczaka.

Krok 4

Zalej winem.

Krok 5

Po chwili duszenia odkryj i dodaj pokrojone pomidory. Wlej trochę wody i duś na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na sposób rzymski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej