Potrawka z drobiu z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z drobiu z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
348 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

292 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 litry

1 szklanka

2 sztuki

20 gramów

1 sztuka

150 gramów

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte udka przekrój na pół. Zalej 2 litrami wrzącej wody z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.Po 15 minutach dodaj pokrojone w plasterki warzywa i gotuj dalej do miękkości.

Potrawka z drobiu z ryżem  - Krok 1

Krok 2

Ugotowane mięso wyjmij z rosołu i oddziel od kości.

Potrawka z drobiu z ryżem  - Krok 2

Krok 3

Do rosołu z warzywami dodaj ryż, mięso z kurczaka, rodzynki, sok z cytryny oraz masło. Zagotuj.

Potrawka z drobiu z ryżem  - Krok 3

Krok 4

Śmietanę rozmieszaj z mąką i dodaj do sosu. Gotuj, aż potrawa zgęstnieje. Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.

Potrawka z drobiu z ryżem  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Poruszek

    Magdalena Poruszek , 04.11.2020

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka z drobiu z ryżem Potrawka z drobiu z ryżem

Umyte udka przekrój na pół. Zalej 2 litrami wrzącej wody z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.Po 15 minutach dodaj pokrojone w plasterki warzywa i gotuj dalej do miękkości.