
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 litry
1 szklanka
2 sztuki
20 gramów
1 sztuka
150 gramów
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte udka przekrój na pół. Zalej 2 litrami wrzącej wody z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.Po 15 minutach dodaj pokrojone w plasterki warzywa i gotuj dalej do miękkości.

Krok 2
Ugotowane mięso wyjmij z rosołu i oddziel od kości.

Krok 3
Do rosołu z warzywami dodaj ryż, mięso z kurczaka, rodzynki, sok z cytryny oraz masło. Zagotuj.

Krok 4
Śmietanę rozmieszaj z mąką i dodaj do sosu. Gotuj, aż potrawa zgęstnieje. Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej