
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 litry
1 szklanka
2 sztuki
20 gramów
1 sztuka
150 gramów
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte udka przekrój na pół. Zalej 2 litrami wrzącej wody z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.Po 15 minutach dodaj pokrojone w plasterki warzywa i gotuj dalej do miękkości.

Krok 2
Ugotowane mięso wyjmij z rosołu i oddziel od kości.

Krok 3
Do rosołu z warzywami dodaj ryż, mięso z kurczaka, rodzynki, sok z cytryny oraz masło. Zagotuj.

Krok 4
Śmietanę rozmieszaj z mąką i dodaj do sosu. Gotuj, aż potrawa zgęstnieje. Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej