Potrawka z drobiu z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z drobiu z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
348 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

292 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 litry

1 szklanka

2 sztuki

20 gramów

1 sztuka

150 gramów

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte udka przekrój na pół. Zalej 2 litrami wrzącej wody z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.Po 15 minutach dodaj pokrojone w plasterki warzywa i gotuj dalej do miękkości.

Potrawka z drobiu z ryżem  - Krok 1

Krok 2

Ugotowane mięso wyjmij z rosołu i oddziel od kości.

Potrawka z drobiu z ryżem  - Krok 2

Krok 3

Do rosołu z warzywami dodaj ryż, mięso z kurczaka, rodzynki, sok z cytryny oraz masło. Zagotuj.

Potrawka z drobiu z ryżem  - Krok 3

Krok 4

Śmietanę rozmieszaj z mąką i dodaj do sosu. Gotuj, aż potrawa zgęstnieje. Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.

Potrawka z drobiu z ryżem  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Poruszek

    Magdalena Poruszek , 04.11.2020

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka z drobiu z ryżem Potrawka z drobiu z ryżem

Umyte udka przekrój na pół. Zalej 2 litrami wrzącej wody z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.Po 15 minutach dodaj pokrojone w plasterki warzywa i gotuj dalej do miękkości.