Potrawka z drobiu z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z drobiu z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
348 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

294 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 litry

1 szklanka

2 sztuki

20 gramów

1 sztuka

150 gramów

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte udka przekrój na pół. Zalej 2 litrami wrzącej wody z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.Po 15 minutach dodaj pokrojone w plasterki warzywa i gotuj dalej do miękkości.

Potrawka z drobiu z ryżem  - Krok 1

Krok 2

Ugotowane mięso wyjmij z rosołu i oddziel od kości.

Potrawka z drobiu z ryżem  - Krok 2

Krok 3

Do rosołu z warzywami dodaj ryż, mięso z kurczaka, rodzynki, sok z cytryny oraz masło. Zagotuj.

Potrawka z drobiu z ryżem  - Krok 3

Krok 4

Śmietanę rozmieszaj z mąką i dodaj do sosu. Gotuj, aż potrawa zgęstnieje. Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.

Potrawka z drobiu z ryżem  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Poruszek

    Magdalena Poruszek , 04.11.2020

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z drobiu z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka z drobiu z ryżem Potrawka z drobiu z ryżem

Umyte udka przekrój na pół. Zalej 2 litrami wrzącej wody z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.Po 15 minutach dodaj pokrojone w plasterki warzywa i gotuj dalej do miękkości.