• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Pikantne sakiewki z indyka - VIDEO
Pikantne sakiewki z indyka - VIDEO
Klopsiki z warzywami
Klopsiki z warzywami
Szaszłyki z piersi indyka z szynką parmeńską i oscypkiem
Szaszłyki z piersi indyka z szynką parmeńską i oscypkiem
Indyk pieczony z ryżem
Indyk pieczony z ryżem
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Dania główne
  • Dania z mięsem
  • Dania z indykiem
  • Pierś z indyka
  • Pierś z indyka faszerowana szpinakiem

Pierś z indyka faszerowana szpinakiem

Autor: przepisy.pl
Pierś z indyka faszerowana szpinakiem
  • 35 minut35
  • Łatwe
  • 4 osoby4
56
Oceń przepis jako pierwszy
188
0
WYDRUKUJ
1174 osoby wydrukowały
ZAPISZ PDF
1304 osoby zapisały
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • pierś z indyka
    400 g
  • Przyprawa do mięs Knorr
    1 szczypta
  • szpinak mrożony
    1 opak.
  • ser feta
    1 opak.
  • pomidory suszone
    100 g
  • cebula szalotka
    1 szt.
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr
    1 szczypta
  • ostra papryka
    1 szt.
  • ząbek czosnku
    2 szt.
  • orzechy pini
    2 łyżki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny
    4 łyżki
  • sos:
  • pomidory pelati
    1 słoik
  • kapary
    1 łyżka
  • cebula szalotka
    1 szt.
  • ząbek czosnku
    1 szt.
  • ostra papryka
    1 szt.
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Pierś z indyka faszerowana szpinakiem – krok 1
    Krok 1
    Szpinak rozmroź i odciśnij z namiaru wody. Na rozgrzanej Ramie podsmaż posiekany czosnek i chili, dodaj pokrojoną w kosteczkę szalotkę. Gdy cebula delikatnie się zeszkli, dodaj szpinak. Całość dopraw do smaku szczyptą gałki.
  • Pierś z indyka faszerowana szpinakiem – krok 2
    Krok 2
    Szpinak odstaw na chwilę, gdy przestygnie dodaj pokruszony ser feta, posiekane suszone pomidory i wcześniej uprażone orzeszki pinii. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Pierś z indyka faszerowana szpinakiem – krok 3
    Krok 3
    Pierś z indyka pokrój w cienkie płaty, rozbij tłuczkiem umieszczając mięso pomiędzy dwiema foliami spożywczymi. Mięso oprósz z obu stron Delikatem warzywnym.
  • Pierś z indyka faszerowana szpinakiem – krok 4
    Krok 4
    Na mięso ułóż odpowiednią warstwę farszu, całość zroluj i zawiń w folię aluminiową wysmarowaną Ramą. Dzięki posmarowaniu folii Ramą mięso powinno się ładnie zarumienić i nie powinno przyklejać się do folii. Zawijając folię z obu stron uformuj z roladek kształtny walec. Mięso umieść w nagrzanym do 200*C piekarniku na około 20 – 25 minut.
  • Pierś z indyka faszerowana szpinakiem – krok 5
    Krok 5
    Po tym czasie upewnij się, że mięso jest dopieczone, roladki pokrój w plastry grubości 1 cm i ułóż na pomidorowym sosie. Sos: Na Ramie podsmaż pokrojoną w kosteczkę szalotkę, posiekany czosnek, całość zalej puszką pomidorów pelati i dodaj posiekane kapary. Wszystko razem gotuj przez około 3 minuty.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar

    Przygotowując sos pomidorowy możesz doprawić go dodając jeden Fix Napoli - uprości to znacząco cały proces.

Tagi
mięsa na Wielkanocobiad ze szpinakiemindyk na obiaddania z suszonych pomidorówDANIA GŁÓWNEDANIA Z MIĘSEMdróbPIERŚ Z INDYKAkaparyINDYKobiadPIECZENIEMIĘSA NA WIELKANOCFRISCOpomysł na obiad
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemPrzyprawa do mięs KnorrREKLAMAPrzyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemPrzyprawa do mięs KnorrREKLAMAPrzyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał swojego komentarza.
Dodaj własny, aby rozpocząć dyskusję
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Gofry na ostro? Jak najbardziej. Dziś gofry ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.
Gofry na ostro? Jak najbardziej. Dziś gofry ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.
Jak przygotować pierś kurczaka, żeby była soczysta?
Jak przygotować pierś kurczaka, żeby była soczysta?
Piersi z kurczaka na 13 sposobów
Piersi z kurczaka na 13 sposobów
Naleśniki z nadzieniem do ruskich pierogów i naleśniki ze szpinakiem i serem.
Naleśniki z nadzieniem do ruskich pierogów i naleśniki ze szpinakiem i serem.
Pierś z indyka faszerowana szpinakiem
avatar

Szpinak idealnie nadaje się jako farsz do wielu potraw, np. naleśników, pieczeni, pierogów czy cannelloni. Pierś z indyka faszerowana szpinakiem to doskonały sposób na wykorzystanie tego warzywa w codziennym menu. Żeby danie nabrało wyrazistego smaku, należy zadbać o odpowiednie dodatki, ponieważ mięso z indyka jest dość delikatne. Użyj więc sera feta, papryczki chili i suszonych pomidorów, żeby nadzienie do rolady zyskało na pikantności. Zacznij od podsmażenia cebuli, czosnku i chili, a następnie dodaj szpinak. Całość dopraw do smaku szczyptą gałki muszkatołowej. Mrożony szpinak odcedź z wody. Świeży także się sprawdzi, pamiętaj jednak, że znacznie zmniejszy swoją objętość podczas smażenia. Ciekawym urozmaiceniem przygotowywanego nadzienia będą orzeszki pinii albo pestki słonecznika. Na rozbite płaty mięsa nałóż farsz i zawiń dokładnie w roladę, a następnie owiń folią aluminiową i zapiecz. Pierś z indyka faszerowaną szpinakiem serwuj na gęstym pomidorowym sosie, najlepiej z kaszą lub ryżem.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

56
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby