Szybki chłodnik ogórkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki chłodnik ogórkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

5 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki, zmiksuj razem z jogurtem naturalnym.

Krok 2

Następnie dodaj pokruszone Mini kostki Knorra i utrzyj razem dokładnie.

Krok 3

Orzechy posiekaj drobno i wymieszaj z zupą, dodaj łyżkę oleju i odstaw na 2 godziny do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klasyczny placek ucierany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej