Szybki chłodnik ogórkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki chłodnik ogórkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

5 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki, zmiksuj razem z jogurtem naturalnym.

Krok 2

Następnie dodaj pokruszone Mini kostki Knorra i utrzyj razem dokładnie.

Krok 3

Orzechy posiekaj drobno i wymieszaj z zupą, dodaj łyżkę oleju i odstaw na 2 godziny do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej