Szybki chłodnik ogórkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki chłodnik ogórkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

5 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki, zmiksuj razem z jogurtem naturalnym.

Krok 2

Następnie dodaj pokruszone Mini kostki Knorra i utrzyj razem dokładnie.

Krok 3

Orzechy posiekaj drobno i wymieszaj z zupą, dodaj łyżkę oleju i odstaw na 2 godziny do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej