Szybki chłodnik ogórkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki chłodnik ogórkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

5 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki, zmiksuj razem z jogurtem naturalnym.

Krok 2

Następnie dodaj pokruszone Mini kostki Knorra i utrzyj razem dokładnie.

Krok 3

Orzechy posiekaj drobno i wymieszaj z zupą, dodaj łyżkę oleju i odstaw na 2 godziny do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki chłodnik ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej