
Składniki
null
5 sztuk
1 łyżka
4 sztuki
5 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki, zmiksuj razem z jogurtem naturalnym.
Krok 2
Następnie dodaj pokruszone Mini kostki Knorra i utrzyj razem dokładnie.
Krok 3
Orzechy posiekaj drobno i wymieszaj z zupą, dodaj łyżkę oleju i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej