
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
null
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
400 gramów
null
300 gramów
1 łyżka
4 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz w gorącej wodzie na 30 minut, po czym wyciągnij i pokrój kapelusze na paski.
Krok 2
Sos sojowy, sherry, olej sezamowy, curry i mąkę wymieszaj. Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso i odstaw na 30 minut.
Krok 3
Krewetki obgotuj przez 4 minuty i odcedź, a makaron zalej wrzątkiem, mocz ok. 3 minuty i odcedź.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż do zarumienienia, po czym dodaj grzyby i drobno pokrojoną cukinię.
Krok 6
Następnie dorzuć makaron i krewetki, wymieszaj i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty. Podawaj natychmiast z posiekana kolendrą.
Krok 5
Następnie wlej szklankę wody, dodaj bulionetkę Knorr i całość zagotuj i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej