Makaron ryżowy z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryżowy z mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

null

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

400 gramów

null

300 gramów

1 łyżka

4 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz w gorącej wodzie na 30 minut, po czym wyciągnij i pokrój kapelusze na paski.

Krok 2

Sos sojowy, sherry, olej sezamowy, curry i mąkę wymieszaj. Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Krewetki obgotuj przez 4 minuty i odcedź, a makaron zalej wrzątkiem, mocz ok. 3 minuty i odcedź.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż do zarumienienia, po czym dodaj grzyby i drobno pokrojoną cukinię.

Krok 6

Następnie dorzuć makaron i krewetki, wymieszaj i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty. Podawaj natychmiast z posiekana kolendrą.

Krok 5

Następnie wlej szklankę wody, dodaj bulionetkę Knorr i całość zagotuj i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej