Makaron ryżowy z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryżowy z mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

null

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

400 gramów

null

300 gramów

1 łyżka

4 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz w gorącej wodzie na 30 minut, po czym wyciągnij i pokrój kapelusze na paski.

Krok 2

Sos sojowy, sherry, olej sezamowy, curry i mąkę wymieszaj. Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Krewetki obgotuj przez 4 minuty i odcedź, a makaron zalej wrzątkiem, mocz ok. 3 minuty i odcedź.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż do zarumienienia, po czym dodaj grzyby i drobno pokrojoną cukinię.

Krok 6

Następnie dorzuć makaron i krewetki, wymieszaj i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty. Podawaj natychmiast z posiekana kolendrą.

Krok 5

Następnie wlej szklankę wody, dodaj bulionetkę Knorr i całość zagotuj i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej