Makaron ryżowy z mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

400 gramów

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz w gorącej wodzie na 30 minut, po czym wyciągnij i pokrój kapelusze na paski.

Krok 2

Sos sojowy, sherry, olej sezamowy, curry i mąkę wymieszaj. Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Krewetki obgotuj przez 4 minuty i odcedź, a makaron zalej wrzątkiem, mocz ok. 3 minuty i odcedź.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż do zarumienienia, po czym dodaj grzyby i drobno pokrojoną cukinię.

Krok 6

Następnie dorzuć makaron i krewetki, wymieszaj i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty. Podawaj natychmiast z posiekana kolendrą.

Krok 5

Następnie wlej szklankę wody, dodaj bulionetkę Knorr i całość zagotuj i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej