
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
null
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
400 gramów
null
300 gramów
1 łyżka
4 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz w gorącej wodzie na 30 minut, po czym wyciągnij i pokrój kapelusze na paski.
Krok 2
Sos sojowy, sherry, olej sezamowy, curry i mąkę wymieszaj. Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso i odstaw na 30 minut.
Krok 3
Krewetki obgotuj przez 4 minuty i odcedź, a makaron zalej wrzątkiem, mocz ok. 3 minuty i odcedź.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż do zarumienienia, po czym dodaj grzyby i drobno pokrojoną cukinię.
Krok 6
Następnie dorzuć makaron i krewetki, wymieszaj i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty. Podawaj natychmiast z posiekana kolendrą.
Krok 5
Następnie wlej szklankę wody, dodaj bulionetkę Knorr i całość zagotuj i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej