Makaronowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa zapiekanka

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Następnie odcedź go i skrop oliwą.

Krok 2

Pora pokrój w plastry, a pomidory w kostkę.

Krok 3

Na patelni rozpuść masło i podsmaż chwilę pora.

Krok 4

Dodaj pomidory i wlej 400ml wody. Teraz wsyp Fix Knorr oraz słodką paprykę. Całość zagotuj.

Krok 5

Dodaj makaron, wymieszaj i przelej wszystko do naczynia żaroodpornego. Po wierzchu posyp startym żółtym serem i zapiekaj w temperaturze 190 stopni przez 10-15 minut. Podawaj posypane siekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka makaronowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej