
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
1 łyżeczka
0.5 pęczka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Następnie odcedź go i skrop oliwą.
Krok 2
Pora pokrój w plastry, a pomidory w kostkę.
Krok 3
Na patelni rozpuść masło i podsmaż chwilę pora.
Krok 4
Dodaj pomidory i wlej 400ml wody. Teraz wsyp Fix Knorr oraz słodką paprykę. Całość zagotuj.
Krok 5
Dodaj makaron, wymieszaj i przelej wszystko do naczynia żaroodpornego. Po wierzchu posyp startym żółtym serem i zapiekaj w temperaturze 190 stopni przez 10-15 minut. Podawaj posypane siekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej