Penne all'arrabbiata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne all'arrabbiata

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

200 gramów

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos pomidorowy przesmaż na patelni. Dopraw do smaku pieprzem Knorr. Dodaj Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr.

Penne all'arrabbiata - Krok 1

Krok 2

Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta.

Penne all'arrabbiata - Krok 2

Krok 3

Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i posyp parmezanem.

Penne all'arrabbiata - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne all'arrabbiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne all'arrabbiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne all'arrabbiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne all'arrabbiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne all'arrabbiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne all'arrabbiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne all'arrabbiata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne all'arrabbiata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne all'arrabbiataPenne all'arrabbiata

Włoskie potrawy nie bez powodu zaliczane są do jednych z najsmaczniejszych kuchni świata. Charakteryzuje je niepowtarzalny smak, o którym trudno zapomnieć. Do grupy takich dań należy przepis na penne all'arrabbiata. To swoiste połączenie najlepszych smaków i ducha rodem z malowniczych krain Italii. Niebo w gębie!

Dla kogo?

Jedno jest pewne – ten przepis ma ognisty temperament. Fani wyrazistych dań łączcie się!

Na jaką okazję?

To znakomita propozycja na szybki, niewymagający wielkiego zaangażowania obiad. Gwarantujemy, że efekt przerośnie Twoje najśmielsze oczekiwania!

Czy wiesz, że?

Penne all'arrabbiata to rodzime danie kuchni włoskiej. „Arrabbiato” oznacza wściekły, natomiast cała nazwa potrawy określa „zły, wściekły makaron”. Skąd wziął się taki, a nie inny przydomek? Podania głoszą, że sos wymyślony został przez mieszkańców ubogich dzielnic Rzymu.

Dla urozmaicenia:

W celu wzmocnienia smaku dania możesz dodać do niego odrobinę papryczki chili. Zapowiada się ostra jazda!