Muffinki z cukinią i marchwią

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

180

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i pokrój na plasterki. Do rondelka wlej oliwę, dodaj warzywa i smaż na małym ogniu, pod przykryciem, aż się zeszklą. Na koniec odkryj pokrywkę i krótko odparuj sok z warzyw.

Krok 2

W misce wymieszaj jajka, mleko i oliwę. Dodaj mąkę, proszek, podsmażone warzywa i pokruszoną kostkę pietruszkową. Wymieszaj niezbyt dokładnie.

Krok 3

Nałóż ciasto do foremek wyłożonych papilotkami do muffin. Piecz w 180°C przez 30-40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej