Muffinki z cukinią i marchwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z cukinią i marchwią

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szklanka

2 sztuki

2 szklanki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i pokrój na plasterki. Do rondelka wlej oliwę, dodaj warzywa i smaż na małym ogniu, pod przykryciem, aż się zeszklą. Na koniec odkryj pokrywkę i krótko odparuj sok z warzyw.

Krok 2

W misce wymieszaj jajka, mleko i oliwę. Dodaj mąkę, proszek, podsmażone warzywa i pokruszoną kostkę pietruszkową. Wymieszaj niezbyt dokładnie.

Krok 3

Nałóż ciasto do foremek wyłożonych papilotkami do muffin. Piecz w 180°C przez 30-40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z cukinią i marchwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej