
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szklanka
2 sztuki
2 szklanki
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz i pokrój na plasterki. Do rondelka wlej oliwę, dodaj warzywa i smaż na małym ogniu, pod przykryciem, aż się zeszklą. Na koniec odkryj pokrywkę i krótko odparuj sok z warzyw.
Krok 2
W misce wymieszaj jajka, mleko i oliwę. Dodaj mąkę, proszek, podsmażone warzywa i pokruszoną kostkę pietruszkową. Wymieszaj niezbyt dokładnie.
Krok 3
Nałóż ciasto do foremek wyłożonych papilotkami do muffin. Piecz w 180°C przez 30-40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej