Ryba w cukini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w cukini

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

6 łyżek

1 szczypta

null szczypt

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę (dorsz lub łosoś) opłukać i dokładnie osuszyć. Oprószyć solą, przyprawą do ryb i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 2

Cukinię obierać obieraczką do warzyw tak aby otrzymać jak najwięcej cienkich plasterków. Każdy filet ryby zawinąć w 2 - 3 pasków cukinii.

Krok 3

Patelnię rozgrzać i rozsmarować 1 łyżkę oliwy z oliwek. Ułożyć rybę i smażyć przez 2 minuty, następnie delikatnie przełożyć na drugą stronę i smażyć przez kolejne 2 minuty, do czasu aż ryba będzie usmażona w środku a cukinia lekko zrumieniona w całości.

Krok 4

Rybe podać z ryżem ale można podać również z rukolą. Na wierzch rukoli położyć po kawałku ryby, dodać po 3 łyżki pesto z bazylii, posypać orzeszkami pinii lub pistacjami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w cukini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w cukini - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej