Składniki
500 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
200 gramów
2 łyżki
100 gramów
50 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z ryby przekrój na mniejsze porcje, oprósz je solą i pieprzem.
Krok 2
Rybę od strony skóry oprósz mąką. Obsmaż je na patelni, a następnie przełóż do szerokiego naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Na patelni po rybie obsmaż grzyby, przełóż je do miski, wystudź, dodaj prażoną cebule, posiekaną natkę pietruszki, bułkę panko, musztardę francuską, masło. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Bułkę z grzybami nałóż na wierzch ryby, lekko ją dociskając.
Krok 5
W misce wymieszaj fix Knorr z 100ml śmietany i 200ml wody całość, wlej do naczynia żaroodpornego.
Krok 6
Wszystko razem wstaw do rozgrzanego do 190*C piekarnika na około 20 minut.
Dobra rada:
Do farszu możesz tez dodać garść tartego sera np. parmezanu albo wlać kilka łyżek oliwy truflowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie
Połączenie ryb i grzybów to prawdziwy strzał w dziesiątkę, o czym możesz przekonać się, przygotowując naszą recepturę na zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie. Kompozycję tych składników moglibyśmy opisywać bardzo długo, ale żadne słowa nie oddadzą idealnie tego smaku. Musisz go spróbować, a receptura już na Ciebie czeka!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób lubiących szybkie rozwiązania w kuchni. Przygotowanie tego dania zajmie Ci zaledwie pół godziny, a efekty na talerzu zachwycą wszystkich gości. Proces przyrządzania usprawni Fix Kurczak w sosie kurkowym, który znajduje się w naszej recepturze! Skusisz się?
Na jaką okazję?
Tak wykwintne danie musi podbić podniebienia wszystkich gości. Zaserwuj zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie na większej uroczystości, a zaprezentujesz się jako gospodarz idealny. Wszyscy będą pytać o recepturę i zjedzą zawartość talerza w trybie natychmiastowym!
Czy wiesz, że?
Przy wyborze sandacza zwracaj uwagę na skrzela. Jeżeli są one matowe i ciemne, to jest to oznaka zepsucia ryby. Nie ignoruj tego bardzo ważnego kroku, dzięki któremu przyrządzisz filety z sandacza o doskonałym smaku. Świeża ryba to podstawa, o czym wie każdy kucharz!
Dla urozmaicenia:
Farsz z naszego przepisu możesz ulepszyć dodatkowymi składnikami. Smak potrawy wzbogacą ser oraz kilka łyżek oliwy truflowej. Z takimi dodatkami sandacz nie będzie miał sobie równych, a Ty zaserwujesz wykwintne danie, którego walory zachwycą wszystkich krytyków kulinarnych.