Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

100 gramów

50 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z ryby przekrój na mniejsze porcje, oprósz je solą i pieprzem.

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - Krok 1

Krok 2

Rybę od strony skóry oprósz mąką. Obsmaż je na patelni, a następnie przełóż do szerokiego naczynia żaroodpornego.

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - Krok 2

Krok 3

Na patelni po rybie obsmaż grzyby, przełóż je do miski, wystudź, dodaj prażoną cebule, posiekaną natkę pietruszki, bułkę panko, musztardę francuską, masło. Całość dokładnie wymieszaj.

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - Krok 3

Krok 4

Bułkę z grzybami nałóż na wierzch ryby, lekko ją dociskając.

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - Krok 4

Krok 5

W misce wymieszaj fix Knorr z 100ml śmietany i 200ml wody całość, wlej do naczynia żaroodpornego.

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - Krok 5

Krok 6

Wszystko razem wstaw do rozgrzanego do 190*C piekarnika na około 20 minut.

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz tez dodać garść tartego sera np. parmezanu albo wlać kilka łyżek oliwy truflowej.  

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryba z sosem pieczarkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosieZapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie

Połączenie ryb i grzybów to prawdziwy strzał w dziesiątkę, o czym możesz przekonać się, przygotowując naszą recepturę na zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie. Kompozycję tych składników moglibyśmy opisywać bardzo długo, ale żadne słowa nie oddadzą idealnie tego smaku. Musisz go spróbować, a receptura już na Ciebie czeka!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób lubiących szybkie rozwiązania w kuchni. Przygotowanie tego dania zajmie Ci zaledwie pół godziny, a efekty na talerzu zachwycą wszystkich gości. Proces przyrządzania usprawni Fix Kurczak w sosie kurkowym, który znajduje się w naszej recepturze! Skusisz się?

Na jaką okazję?

Tak wykwintne danie musi podbić podniebienia wszystkich gości. Zaserwuj zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie na większej uroczystości, a zaprezentujesz się jako gospodarz idealny. Wszyscy będą pytać o recepturę i zjedzą zawartość talerza w trybie natychmiastowym!

Czy wiesz, że?

Przy wyborze sandacza zwracaj uwagę na skrzela. Jeżeli są one matowe i ciemne, to jest to oznaka zepsucia ryby. Nie ignoruj tego bardzo ważnego kroku, dzięki któremu przyrządzisz filety z sandacza o doskonałym smaku. Świeża ryba to podstawa, o czym wie każdy kucharz!

Dla urozmaicenia:

Farsz z naszego przepisu możesz ulepszyć dodatkowymi składnikami. Smak potrawy wzbogacą ser oraz kilka łyżek oliwy truflowej. Z takimi dodatkami sandacz nie będzie miał sobie równych, a Ty zaserwujesz wykwintne danie, którego walory zachwycą wszystkich krytyków kulinarnych.