Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie
NOWY PRZEPIS
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
200 gramów
2 łyżki
100 gramów
50 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z ryby przekrój na mniejsze porcje, oprósz je solą i pieprzem.

Krok 2
Rybę od strony skóry oprósz mąką. Obsmaż je na patelni, a następnie przełóż do szerokiego naczynia żaroodpornego.

Krok 3
Na patelni po rybie obsmaż grzyby, przełóż je do miski, wystudź, dodaj prażoną cebule, posiekaną natkę pietruszki, bułkę panko, musztardę francuską, masło. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Bułkę z grzybami nałóż na wierzch ryby, lekko ją dociskając.

Krok 5
W misce wymieszaj fix Knorr z 100ml śmietany i 200ml wody całość, wlej do naczynia żaroodpornego.

Krok 6
Wszystko razem wstaw do rozgrzanego do 190*C piekarnika na około 20 minut.


Dobra rada:
Do farszu możesz tez dodać garść tartego sera np. parmezanu albo wlać kilka łyżek oliwy truflowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie
Połączenie ryb i grzybów to prawdziwy strzał w dziesiątkę, o czym możesz przekonać się, przygotowując naszą recepturę na zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie. Kompozycję tych składników moglibyśmy opisywać bardzo długo, ale żadne słowa nie oddadzą idealnie tego smaku. Musisz go spróbować, a receptura już na Ciebie czeka!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób lubiących szybkie rozwiązania w kuchni. Przygotowanie tego dania zajmie Ci zaledwie pół godziny, a efekty na talerzu zachwycą wszystkich gości. Proces przyrządzania usprawni Fix Kurczak w sosie kurkowym, który znajduje się w naszej recepturze! Skusisz się?
Na jaką okazję?
Tak wykwintne danie musi podbić podniebienia wszystkich gości. Zaserwuj zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie na większej uroczystości, a zaprezentujesz się jako gospodarz idealny. Wszyscy będą pytać o recepturę i zjedzą zawartość talerza w trybie natychmiastowym!
Czy wiesz, że?
Przy wyborze sandacza zwracaj uwagę na skrzela. Jeżeli są one matowe i ciemne, to jest to oznaka zepsucia ryby. Nie ignoruj tego bardzo ważnego kroku, dzięki któremu przyrządzisz filety z sandacza o doskonałym smaku. Świeża ryba to podstawa, o czym wie każdy kucharz!
Dla urozmaicenia:
Farsz z naszego przepisu możesz ulepszyć dodatkowymi składnikami. Smak potrawy wzbogacą ser oraz kilka łyżek oliwy truflowej. Z takimi dodatkami sandacz nie będzie miał sobie równych, a Ty zaserwujesz wykwintne danie, którego walory zachwycą wszystkich krytyków kulinarnych.


































