
Składniki
250 gramów
300 gramów
2 sztuki
2 szczypty
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pstrąga obieramy ze skóry i ości. Cebulę drobniutko siekamy. Jajka kroimy w małą kosteczkę.
Krok 2
Ser rozdrabniamy widelcem. Dodajemy rybę, cebulę, jajka, śmietanę i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Krok 3
Pastę wstawiamy do lodówki na około 2 godziny by nabrała właściwej konsystencji a smaki wymieszały się.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta rybna
Dobrą alternatywą dla kanapek z serem czy szynką jest podanie pieczywa z pastą rybną. Przygotowywana z sera białego, gotowanego jajka, szalotki, wędzonego pstrąga i przypraw, sprawdzi się jako dodatek do wielu rodzajów pieczywa, np. wiejskiego chleba. Będzie smaczna również zaserwowana na grzankach, krakersach czy z paluszkami z ciasta francuskiego. Wszystkie składniki miesza się ze sobą na kremową delikatną pastę, która dobrze komponuje się ze świeżymi warzywami. Serwuj ją na chlebie lub sucharkach z plastrami pomidora, zielonego ogórka albo rzodkiewki. Tak przyrządzoną przekąskę podawaj na kolację lub drugie śniadanie. Do pasty rybnej jako dodatek pasują też sery, szczególnie pleśniowy lub kozi. Posmarowane nią kanapki udekoruj sałatą, kiełkami lub posyp pestkami prażonego słonecznika bądź dyni. Będą dobrze prezentować się i smakować także z pokrojonym w grube plastry lub ćwiartki ugotowanym jajkiem. Przygotuj pyszną rybną przekąskę według podanego przepisu i serwuj ją tak, jak lubisz najbardziej.