Pasta rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta rybna

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

300 gramów

2 sztuki

2 szczypty

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga obieramy ze skóry i ości. Cebulę drobniutko siekamy. Jajka kroimy w małą kosteczkę.

Krok 2

Ser rozdrabniamy widelcem. Dodajemy rybę, cebulę, jajka, śmietanę i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Krok 3

Pastę wstawiamy do lodówki na około 2 godziny by nabrała właściwej konsystencji a smaki wymieszały się.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta rybnaPasta rybna

Dobrą alternatywą dla kanapek z serem czy szynką jest podanie pieczywa z pastą rybną. Przygotowywana z sera białego, gotowanego jajka, szalotki, wędzonego pstrąga i przypraw, sprawdzi się jako dodatek do wielu rodzajów pieczywa, np. wiejskiego chleba. Będzie smaczna również zaserwowana na grzankach, krakersach czy z paluszkami z ciasta francuskiego. Wszystkie składniki miesza się ze sobą na kremową delikatną pastę, która dobrze komponuje się ze świeżymi warzywami. Serwuj ją na chlebie lub sucharkach z plastrami pomidora, zielonego ogórka albo rzodkiewki. Tak przyrządzoną przekąskę podawaj na kolację lub drugie śniadanie. Do pasty rybnej jako dodatek pasują też sery, szczególnie pleśniowy lub kozi. Posmarowane nią kanapki udekoruj sałatą, kiełkami lub posyp pestkami prażonego słonecznika bądź dyni. Będą dobrze prezentować się i smakować także z pokrojonym w grube plastry lub ćwiartki ugotowanym jajkiem. Przygotuj pyszną rybną przekąskę według podanego przepisu i serwuj ją tak, jak lubisz najbardziej.