Pasta oliwkowa z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta oliwkowa z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

500 gramów

1 łyżka

3 łyżki

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki i czosnek posiekaj.

Krok 2

Dodaj twarożek, cebulę, natkę, mieloną paprykę, pieprz i sól.

Krok 3

Wszystko zmiksuj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej