Pasta z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta z morelami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele umyj, a następnie drobno posiekaj.

Krok 2

Skrop sokiem z cytryny i winem. Posyp cukrem pudrem.

Krok 3

Twaróg zmiksuj z orzechami, śmietaną, solą i pieprzem.

Krok 4

Dodaj morele i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej