Pasta z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z morelami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele umyj, a następnie drobno posiekaj.

Krok 2

Skrop sokiem z cytryny i winem. Posyp cukrem pudrem.

Krok 3

Twaróg zmiksuj z orzechami, śmietaną, solą i pieprzem.

Krok 4

Dodaj morele i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej