Pasta z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z morelami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele umyj, a następnie drobno posiekaj.

Krok 2

Skrop sokiem z cytryny i winem. Posyp cukrem pudrem.

Krok 3

Twaróg zmiksuj z orzechami, śmietaną, solą i pieprzem.

Krok 4

Dodaj morele i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej