
Składniki
5 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
250 gramów
5 sztuk
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewki, ogórka i paprykę drobno posiekaj.
Krok 2
Cebulę zetrzyj na tarce, po czym zmiksuj z twarogiem, śmietanką, solą i sosem tabasco.
Krok 3
Warzywa wymieszaj z masą.
Krok 4
Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej