
Składniki
5 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
250 gramów
5 sztuk
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewki, ogórka i paprykę drobno posiekaj.
Krok 2
Cebulę zetrzyj na tarce, po czym zmiksuj z twarogiem, śmietanką, solą i sosem tabasco.
Krok 3
Warzywa wymieszaj z masą.
Krok 4
Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej