Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 plastry
0.5 szklanki
150 gramów
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa pokrój w kostkę.
Krok 2
Dodaj tofu, sok ananasowy i cytrynowy, śmietanę, skórkę z cytryny, sól oraz pieprz.
Krok 3
Wszystkie składniki zmiksuj.
Krok 4
Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Kalafior zapiekany z mięsem mielonym - VIDEO
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej