Dip ananasowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip ananasowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 plastry

0.5 szklanki

150 gramów

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa pokrój w kostkę.

Krok 2

Dodaj tofu, sok ananasowy i cytrynowy, śmietanę, skórkę z cytryny, sól oraz pieprz.

Krok 3

Wszystkie składniki zmiksuj.

Krok 4

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip ananasowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej