
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 plastry
0.5 szklanki
150 gramów
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa pokrój w kostkę.
Krok 2
Dodaj tofu, sok ananasowy i cytrynowy, śmietanę, skórkę z cytryny, sól oraz pieprz.
Krok 3
Wszystkie składniki zmiksuj.
Krok 4
Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej