
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 plastry
0.5 szklanki
150 gramów
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa pokrój w kostkę.
Krok 2
Dodaj tofu, sok ananasowy i cytrynowy, śmietanę, skórkę z cytryny, sól oraz pieprz.
Krok 3
Wszystkie składniki zmiksuj.
Krok 4
Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej