Łosoś na pumperniklu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś na pumperniklu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

0.5 pęczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno łososia. Jajka przepiórcze ugotuj.

Krok 2

W kostkę pokrój korniszony, kapary i dymkę. Zioła posiekaj.

Krok 3

Łososia wymieszaj z korniszonami, kaparami, dymką i ziołami. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Skrop oliwą i wymieszaj.

Krok 4

Na każdym kawałku pumpernikla ułóż porcję i udekoruj połówką przepiórczego jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej