
Składniki
2 łyżki
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
0.5 pęczka
2 sztuki
150 gramów
2 sztuki
0.5 pęczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno łososia. Jajka przepiórcze ugotuj.
Krok 2
W kostkę pokrój korniszony, kapary i dymkę. Zioła posiekaj.
Krok 3
Łososia wymieszaj z korniszonami, kaparami, dymką i ziołami. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Skrop oliwą i wymieszaj.
Krok 4
Na każdym kawałku pumpernikla ułóż porcję i udekoruj połówką przepiórczego jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej