
Składniki
2 łyżki
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
0.5 pęczka
2 sztuki
150 gramów
2 sztuki
0.5 pęczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno łososia. Jajka przepiórcze ugotuj.
Krok 2
W kostkę pokrój korniszony, kapary i dymkę. Zioła posiekaj.
Krok 3
Łososia wymieszaj z korniszonami, kaparami, dymką i ziołami. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Skrop oliwą i wymieszaj.
Krok 4
Na każdym kawałku pumpernikla ułóż porcję i udekoruj połówką przepiórczego jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej