Łosoś na pumperniklu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś na pumperniklu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno łososia. Jajka przepiórcze ugotuj.

Krok 2

W kostkę pokrój korniszony, kapary i dymkę. Zioła posiekaj.

Krok 3

Łososia wymieszaj z korniszonami, kaparami, dymką i ziołami. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Skrop oliwą i wymieszaj.

Krok 4

Na każdym kawałku pumpernikla ułóż porcję i udekoruj połówką przepiórczego jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś na pumperniklu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej