Składniki
2 łyżki
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
0.5 pęczka
2 sztuki
150 gramów
2 sztuki
0.5 pęczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno łososia. Jajka przepiórcze ugotuj.
Krok 2
W kostkę pokrój korniszony, kapary i dymkę. Zioła posiekaj.
Krok 3
Łososia wymieszaj z korniszonami, kaparami, dymką i ziołami. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Skrop oliwą i wymieszaj.
Krok 4
Na każdym kawałku pumpernikla ułóż porcję i udekoruj połówką przepiórczego jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej