Karkówka w panierce z nuggetsów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w panierce z nuggetsów

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

3 plastry

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy marynatę z kostki wołowej i 1 łyżki oleju, nacieramy nią plastry karkówki z obu stron, doprawiamy jedynie pieprzem i wstawiamy na pół godziny do lodówki.

Krok 2

Przygotowujemy panierkę mieszając bułkę tartą z panierką z opakowania nuggetsów. Rozbijamy widelcem jaka, w których maczamy dokładnie plastry karkówki, a następnie w przygotowanej panierce.

Krok 3

Smażymy kotlety na patelni grillowej na 3 łyżkach oleju. Wykładamy kotlety na talerze, podajemy z puree z ziemniaków i surówki z pora,marchewki i jabłka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej