
Składniki
4 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
3 plastry
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy marynatę z kostki wołowej i 1 łyżki oleju, nacieramy nią plastry karkówki z obu stron, doprawiamy jedynie pieprzem i wstawiamy na pół godziny do lodówki.
Krok 2
Przygotowujemy panierkę mieszając bułkę tartą z panierką z opakowania nuggetsów. Rozbijamy widelcem jaka, w których maczamy dokładnie plastry karkówki, a następnie w przygotowanej panierce.
Krok 3
Smażymy kotlety na patelni grillowej na 3 łyżkach oleju. Wykładamy kotlety na talerze, podajemy z puree z ziemniaków i surówki z pora,marchewki i jabłka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej