Karkówka w panierce z nuggetsów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w panierce z nuggetsów

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

3 plastry

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy marynatę z kostki wołowej i 1 łyżki oleju, nacieramy nią plastry karkówki z obu stron, doprawiamy jedynie pieprzem i wstawiamy na pół godziny do lodówki.

Krok 2

Przygotowujemy panierkę mieszając bułkę tartą z panierką z opakowania nuggetsów. Rozbijamy widelcem jaka, w których maczamy dokładnie plastry karkówki, a następnie w przygotowanej panierce.

Krok 3

Smażymy kotlety na patelni grillowej na 3 łyżkach oleju. Wykładamy kotlety na talerze, podajemy z puree z ziemniaków i surówki z pora,marchewki i jabłka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej