Karkówka w panierce z nuggetsów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w panierce z nuggetsów

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

3 plastry

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy marynatę z kostki wołowej i 1 łyżki oleju, nacieramy nią plastry karkówki z obu stron, doprawiamy jedynie pieprzem i wstawiamy na pół godziny do lodówki.

Krok 2

Przygotowujemy panierkę mieszając bułkę tartą z panierką z opakowania nuggetsów. Rozbijamy widelcem jaka, w których maczamy dokładnie plastry karkówki, a następnie w przygotowanej panierce.

Krok 3

Smażymy kotlety na patelni grillowej na 3 łyżkach oleju. Wykładamy kotlety na talerze, podajemy z puree z ziemniaków i surówki z pora,marchewki i jabłka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej