Składniki
4 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
3 plastry
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy marynatę z kostki wołowej i 1 łyżki oleju, nacieramy nią plastry karkówki z obu stron, doprawiamy jedynie pieprzem i wstawiamy na pół godziny do lodówki.
Krok 2
Przygotowujemy panierkę mieszając bułkę tartą z panierką z opakowania nuggetsów. Rozbijamy widelcem jaka, w których maczamy dokładnie plastry karkówki, a następnie w przygotowanej panierce.
Krok 3
Smażymy kotlety na patelni grillowej na 3 łyżkach oleju. Wykładamy kotlety na talerze, podajemy z puree z ziemniaków i surówki z pora,marchewki i jabłka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej