Karkówka w panierce z nuggetsów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w panierce z nuggetsów

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

3 plastry

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy marynatę z kostki wołowej i 1 łyżki oleju, nacieramy nią plastry karkówki z obu stron, doprawiamy jedynie pieprzem i wstawiamy na pół godziny do lodówki.

Krok 2

Przygotowujemy panierkę mieszając bułkę tartą z panierką z opakowania nuggetsów. Rozbijamy widelcem jaka, w których maczamy dokładnie plastry karkówki, a następnie w przygotowanej panierce.

Krok 3

Smażymy kotlety na patelni grillowej na 3 łyżkach oleju. Wykładamy kotlety na talerze, podajemy z puree z ziemniaków i surówki z pora,marchewki i jabłka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w panierce z nuggetsów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej