Grzanki z kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bagietkę na 6 kromek, ułóż na blasze. Kromki polej odrobiną oliwy. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.

Grzanki z kaparami - Krok 1

Krok 2

Namocz rodzynki w ciepłej wodzie, do momentu, aż zmiękną. Następnie odsącz i posiekaj.

Grzanki z kaparami - Krok 2

Krok 3

Przelej kapary wodą. Upraż orzechy na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru.

Grzanki z kaparami - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj składniki i nałóż po łyżeczce na każdą grzankę.

Grzanki z kaparami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z kaparamiGrzanki z kaparami

Pokrój bagietkę na 6 kromek, ułóż na blasze. Kromki polej odrobiną oliwy. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.