Grzanki z kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bagietkę na 6 kromek, ułóż na blasze. Kromki polej odrobiną oliwy. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.

Grzanki z kaparami - Krok 1

Krok 2

Namocz rodzynki w ciepłej wodzie, do momentu, aż zmiękną. Następnie odsącz i posiekaj.

Grzanki z kaparami - Krok 2

Krok 3

Przelej kapary wodą. Upraż orzechy na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru.

Grzanki z kaparami - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj składniki i nałóż po łyżeczce na każdą grzankę.

Grzanki z kaparami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalmary nadziewane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z kaparamiGrzanki z kaparami

Pokrój bagietkę na 6 kromek, ułóż na blasze. Kromki polej odrobiną oliwy. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.