Grzanki z kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

221 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bagietkę na 6 kromek, ułóż na blasze. Kromki polej odrobiną oliwy. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.

Grzanki z kaparami - Krok 1

Krok 2

Namocz rodzynki w ciepłej wodzie, do momentu, aż zmiękną. Następnie odsącz i posiekaj.

Grzanki z kaparami - Krok 2

Krok 3

Przelej kapary wodą. Upraż orzechy na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru.

Grzanki z kaparami - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj składniki i nałóż po łyżeczce na każdą grzankę.

Grzanki z kaparami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zielona zupa warzywna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z kaparamiGrzanki z kaparami

Pokrój bagietkę na 6 kromek, ułóż na blasze. Kromki polej odrobiną oliwy. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.