Wegetariańskie pomidory z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie pomidory z chili

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

101 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

200 gramów

1 sztuka

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę ugotuj do miękkości. Cebulę i chili posiekaj.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 1

Krok 2

Gotową soczewicę podsmaż razem z cebulą i chili. Aby wzbogacić smak soczewicy, możesz dodać swoje ulubione świeże zioła, np. rozmaryn.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 4

Krok 5

Ze świeżych pomidorów odetnij kapelusze z ogonkiem i łyżeczką pozbądź się pestek. Do pustych pomidorów nakładaj farsz.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 5

Krok 6

Przykryj pomidory kapeluszami i zapiekaj w temperaturze 220 °C przez 10 minut.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 6
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej