Wegetariańskie pomidory z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie pomidory z chili

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

80 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę ugotuj do miękkości. Cebulę i chili posiekaj.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 1

Krok 2

Gotową soczewicę podsmaż razem z cebulą i chili. Aby wzbogacić smak soczewicy, możesz dodać swoje ulubione świeże zioła, np. rozmaryn.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 4

Krok 5

Ze świeżych pomidorów odetnij kapelusze z ogonkiem i łyżeczką pozbądź się pestek. Do pustych pomidorów nakładaj farsz.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 5

Krok 6

Przykryj pomidory kapeluszami i zapiekaj w temperaturze 220 °C przez 10 minut.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 6
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej