Wegetariańskie pomidory z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie pomidory z chili

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

80 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę ugotuj do miękkości. Cebulę i chili posiekaj.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 1

Krok 2

Gotową soczewicę podsmaż razem z cebulą i chili. Aby wzbogacić smak soczewicy, możesz dodać swoje ulubione świeże zioła, np. rozmaryn.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 4

Krok 5

Ze świeżych pomidorów odetnij kapelusze z ogonkiem i łyżeczką pozbądź się pestek. Do pustych pomidorów nakładaj farsz.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 5

Krok 6

Przykryj pomidory kapeluszami i zapiekaj w temperaturze 220 °C przez 10 minut.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 6
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej