Wegetariańskie pomidory z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wegetariańskie pomidory z chili

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

99 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

200 gramów

1 sztuka

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę ugotuj do miękkości. Cebulę i chili posiekaj.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 1

Krok 2

Gotową soczewicę podsmaż razem z cebulą i chili. Aby wzbogacić smak soczewicy, możesz dodać swoje ulubione świeże zioła, np. rozmaryn.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 4

Krok 5

Ze świeżych pomidorów odetnij kapelusze z ogonkiem i łyżeczką pozbądź się pestek. Do pustych pomidorów nakładaj farsz.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 5

Krok 6

Przykryj pomidory kapeluszami i zapiekaj w temperaturze 220 °C przez 10 minut.

Wegetariańskie pomidory z chili    - Krok 6
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie pomidory z chili    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej